Actualitate

Club din Cluj, amendat și închis de pompieri. Ce sumă trebuie să plătească proprietarul

Un club din Cluj a fost închis deoarece clădirea în care funcționa nu avea autorizație de incendiu. Totalul amenzii: 100.000 de lei.

Sigiliu ISU/FOTO: IGSU Sigiliu ISU/FOTO: IGSU

 

 


IGSU a declarat luni că în urma unui control al unui obiectiv din județul Cluj, s-au descoperit încălcări grave la adresa siguranței. Clădirea nu avea în componență instalații pentru a împraștia fumul la un eventual incendiu, instalații de detectare a fumului precum și panouri de semnalizare și avertizarea a incendiilor.

 


Clubul din județul Cluj a fost amendat cu 100.000 de lei. În plus, i-a fost retras autorizația de funcționare până la rezolvarea problemelor sesizate.

Acțiunea a avut loc în cadrul unei campanii largi a IGSU, organizată în toată țara. Cuantumul total al amenzilor aplicate depăşeşte 1.300.000 lei.


Misiunile au vizat obiective cu aglomerări de persoane, iar scopul principal urmărit a fost verificarea respectării numărului maxim de utilizatori şi accesibilitatea căilor de evacuare. Au fost constatate şi alte 907 neconformităţi pe linia securităţii la incendiu, sancţionate cu 514 avertismente şi 302 amenzi, în cuantum de 1.302.600 lei. Potrivit IGSU, 79 dintre deficienţe au fost soluţionate pe timpul controalelor.

„Pe timpul verificărilor, inspectorii de prevenire au identificat 44 de obiective care nu deţineau autorizaţia de securitate la incendiu sau alte încălcări care ţin de exploatarea necorespunzătoare a căilor de evacuare, a mijloacelor tehnice de apărare împotriva incendiilor, inclusiv nerespectarea interdicţiei privind fumatul în spaţii publice închise", se transmite în comunicatul de presă al IGSU.

CITEȘTE ȘI:

IGSU a achiziționat teste COVID de la o firmă din Cluj, de 2,77 milioane de euro

1 din 10 tineri din Generația Z are intenția de a începe o afacere anul acesta

abonare newsletter