Actualitate

Imagine spectaculoasă din Cheile Turzii. Ceața a creat o iluzie optică de poveste. FOTO

Aproape în fiecare zi județul Cluj se află sub avertizare meteo de ceață. Acest fenomen meteorologic a creat o imagine desprinsă din povești în Cheile Turzii.

Cheile Turzii surprinse pe timp de ceață/ FOTO: Moldovan Dan/Facebook Cheile Turzii surprinse pe timp de ceață/ FOTO: Moldovan Dan/Facebook

 

 


Atât municipiul Cluj-Napoca, cât și județul Cluj, s-au aflat sub mai multe atenționări ANM de ceață și vizibilitate redusă.

Ceața a reușit de multe ori să creeze iluzii optice extraordinare, iar în multe dintre ele nu reușeam să facem diferența între nori și ceață.


 

Marți, Cheile Turzii au fost acoperite de o plapumă de ceață, iar doar partea de sus era vizibilă, astfel fiind creat o iluzie optică spectaculoasă.


 

Imagini spectaculoase cu ceața din Cluj-Napoca au fost surprinse și cu drona.


Vedere dinspre Grigorescu spre centrul Clujului/ FOTO: Sergiu Răzvan/ Facebook

Cheile Turzii, o destinație perfectă pentru iubitorii de natură și drumeții

Cheile Turzii au o lungime de 2.900 m și o înălțime a pereților de până la 300 m. Cheile oferă un peisaj caracteristic de o frumusețe rară, precum stânci înalte și abrupte, creste ascuțite și arcade.

Conține peste 1.000 de specii de plante si animale, unele dintre ele fiind pe cale de dispariție, precum usturoiul sălbatic, acvila de stâncă și fluturașul de stâncă. În Cheile Turzii se cunosc aproximativ 60 de peșteri. Cheile Turzii au patru punți peste Valea Hășdate și anume „Podul Peșterilor”, „Mijlocul Cheii”, „Vizuina spălată” și „Portița Cheilor”.


Rezervația naturală Cheile Turzii nu doar că este spectaculoasă, ci este și una dintre cele mai importante monumente naturale din lume, fiind inclusă pe listele UNESCO.

 

CITEȘTE ȘI:

POZA ZILEI. Clujul sub o plapumă de ceață. Imagini spectaculoase

Clujul acoperit de ceață. Imagini nebun de frumoase de la primele ore ale dimineții. VIDEO

abonare newsletter