Actualitate

Centrul Militar Zonal Cluj face vizite la locuințele rezerviștilor clujeni pentru a-și actualiza baza de date

Centrul Militar Zonal Cluj își actualizează baza de date și face vizite la domiciliile rezerviștilor clujeni.

Centrul Militar Zonal Cluj își actualizează baza de date/ FOTO: Centrul Militar Zonal Cluj Facebook.com Centrul Militar Zonal Cluj își actualizează baza de date/ FOTO: Centrul Militar Zonal Cluj Facebook.com

 

 


Centrul Militar Zonal Cluj a inițiat demersurile pentru actualizarea bazei de date a rezerviștilor care și-au satisfăcut stagiul militar. Reprezentanții Ministerului Apărării Naționale asigură că această acțiune nu are legătură directă cu războiul din Ucraina, informează Radio România Actualități.

 


Actualizarea bazei de date nu se face nici în perspectiva unei mobilizări a rezerviștilor, pe care armata nu are niciun motiv să o pregătească, potrivit asigurărilor oferite de MapN.

Centrul Militar Zonal Cluj a început o procedură de actualizare a bazei proprii de date a rezerviștilor care și-au satisfăcut stagiul militar. Oamenii vor fi vizitați acasă de reprezentanți ai MAI și vor primi ordine de chemare pentru clarificarea situației militare, în cadrul unei acțiuni de rutină care se efectuează periodic.


Vizite la domiciliile clujenilor

Scopul constă în corelarea datelor actuale ale rezerviștilor cu cele din dosarele de la CMZ Cluj. Persoanelor vizate li se solicită de către personalul MAI prezentarea Cărții de Identitate și li se explică motivul acțiunii, astfel încât să nu se creeze o stare de neliniște în rândul populației.

Reprezentanții Ministerului Apărării Naționale asigură că această acțiune nu are legătură directă cu războiul din Ucraina. Actualizarea bazei de date nu se face nici în perspectiva unei mobilizări a rezerviștilor, pe care armata nu are niciun motiv să o pregătească.


Până în prezent, Centrul Militar Zonal a derulat această activitate în zonele Dej, Gherla și Huedin, iar în prezent se efectuează vizite la domiciliile bărbaților din Cluj-Napoca. În perioada următoare, acțiunea derulată de CMZ va viza municipiile Turda și Câmpia Turzii, urmând să se încheie după ce datele rezerviștilor din toate zonele județului Cluj vor fi actualizate.

De altfel, potrivit sursei citate, o altă activitate însemnată a Centrului Militar Zonal Cluj constă în recrutarea personalului pentru cariera militară. În această perioadă se desfășoară campania de recrutare pentru categoria rezerviști voluntari, la nivel național fiind disponibile peste 400 de locuri.

CITEȘTE ȘI:

Atenție, floreșteni! Armata face trageri cu diverse arme în luna octombrie în comună. Ce restricții se impun

Ultimele Stiri
abonare newsletter