Actualitate

O asistentă din Cluj, concediată după ce i-a injectat adrenalină în venă unui bebeluș

O asistentă medicală de la un spital din județul Cluj a fost concediată după ce i-a injectat adrenalină unui bebeluș de câteva luni.

O asistentă i-a administrat adrenalină unui bebeluș direct în venă / Foto: depositphotos.com O asistentă i-a administrat adrenalină unui bebeluș direct în venă / Foto: depositphotos.com

 

 


Bebelușul avea o infecție respiratorie acută, iar intervenția medcilor l-a salvat. Când a fost adus de mama sa la Spitalul Municipal Turda, medicii l-au diagnosticat cu bronșită, scrie stirileprotv.ro.

 


Medicul a recomandat ca bebelușului să i se facă aerosoli cu adrenalină, fiindcă starea sa se înrăutățea.

O asistentă medicală a fost desemnată să facă acest lucru, însă ea i-a injectat adrenalină direct în venă bebelușului. Copilul s-a simțit din ce în ce mai rău, iar după ce l-au stabilizat medicii, a fost transferat la Pediatrie în Cluj-Napoca.


Spitalul din Turda a decis să o concedieze pe această asistentă medicală, fiindcă ar fi putut provoca o tragedie.

Adrenalina trebuie administrată conform unor indicații precise, în special în dozele care trebuie administrate copiilor. În special când adrenalina este administrată intravenos, șocul asupra organismului poate să ducă chiar la infarct miocardic.


Foto: depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Copil de 2 ani mușcat de câine în Bistrița, operat de urgență în Cluj! Stăpânul animalului s-a ales cu dosar penal

Antibioticele pentru copii lipsesc din farmaciile din Cluj. Nici ibuprofen sirop nu se mai găsește

abonare newsletter