Actualitate

Sindicaliștii au protestat în fața Prefecturii Cluj. Ce măsuri iau autoritățile? FOTO

Un protest cu peste 200 de oameni a avut loc, joi, în fața Prefecturii Cluj. Sindicaliștii cer mărirea salariilor pentru a putea face față creșterii costului vieții.

Sindicaliștii cer mărirea salariilor ca să facem față crizei „costului vieții” / Foto: Facebook - captură ecran LIVE - Daniel Danciu Sindicaliștii cer mărirea salariilor ca să facem față crizei „costului vieții” / Foto: Facebook - captură ecran LIVE - Daniel Danciu

 

 


Prefectul Irina Munteanu a discutat, joi, cu membrii CNSRL-Frăţia care au pichetat Prefectura Cluj şi va înainta Guvernului României revendicările acestora.

 


„Azi, 27 octombrie 2022, în intervalul orar 12-14, Instituţia Prefectului judeţul Cluj a fost pichetată (fără incidente) de aproximativ 150 reprezentanţi ai Confederaţiei Naţionale a Sindicatelor Libere din România- «Frăţia». Cu aceasta ocazie, am purtat o serie de discuţii cu reprezentanţii sindicatelor şi a fost înregistrat un «Plan în şapte puncte». Documentul a fost adoptat de CNSLR - Frăţia, membră a Confederaţiei Europene a Sindicatelor şi este susţinut de Federaţiile sindicale afiliate, reprezentând suma îngrijorărilor şi a nemulţumirilor acestora cu privire la costul vieţii de zi cu zi şi care depăşeşte veniturile angajaţilor pe care îi reprezintă. Memoriul înaintat face obiectul demersurilor pe care instituţia noastră le va înainta către Secretariatul General al Guvernului şi către ministerele de resort”, se arată într-o informare a Prefecturii Cluj.

Peste 200 de sindicaliști au protestat în fața Prefecturii Cluj

Peste 200 de sindicalişti ai CNSRL-Frăţia din şase judeţe au participat, joi, la o manifestaţie organizată în faţa Prefecturii Cluj, în semn de protest faţă de creşterea costurilor vieţii.


Sindicaliştii cer majorări salariale pentru a face faţă creşterilor de preţuri, acordarea de plăţi pentru persoanele care fac eforturi să îşi plătească facturile de energie, după modelul Germaniei, plafonarea costului facturilor de energie, impozitarea profiturilor uriaşe ale companiilor energetice, interzicerea speculei pe seama crizei, modificarea Legii Dialogului Social, astfel încât sindicatele să participe la negocierea măsurilor anti-criză. La protest au participat sindicalişti din Cluj, Satu Mare, Maramureş, Sălaj, Bihor şi Bistriţa. 

 

CITEȘTE ȘI:

Protest în Cluj-Napoca, cu sute de oameni! Sindicaliștii cer mărirea salariilor ca să facă față crizei. VIDEO

Protest în Piața Unirii, după moartea bebelușilor de la Ginecologie 1: „Murim cu zile” FOTO/VIDEO

abonare newsletter