Actualitate

Toamna rămâne „blândă”, cu temperaturi peste medie și ploi puține. VEZI prognoza meteo pe o lună

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a publicat prognoza meteo pentru următoarea lună. Vremea se menține caldă, iar cantitățiile de precipitații sunt sub cele obișnuite.

Toamna rămâne „blândă”, cu temperaturi peste medie și ploi puține. FOTO: Pixabay Toamna rămâne „blândă”, cu temperaturi peste medie și ploi puține. FOTO: Pixabay

 

 


Cu câteva excepții, toamna aceasta a adus la Cluj și în regiune temperaturi peste cele normale pentru acest interval, cu ploi puține și vânt mai mult absent. Vestea bună este că vremea se va menține la fel și în următoarele săptămâni, până spre mijlocul lunii viitoare.

 


Vă prezentăm prognoza meteo pe următoarele patru săptămâni, întocmită de Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

Săptămâna 24.10.2022 – 31.10.2022


Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va fi deficitar în toate regiunile, dar mai ales în vest, sud-vest și la munte.

Săptămâna 31.10.2022 – 07.11.2022


Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în toate regiunile, dar mai ales în cele sud-vestice.

Săptămâna 07.11.2022 – 14.11.2022


Temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile sudice.

Săptămâna 14.11.2022 – 21.11.2022

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor avea o tendință spre deficit, în cea mai mare parte a țării.

Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF - Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 2002-2021.

Fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.

CITEȘTE ȘI:

Vreme caldă până la finalul lunii octombrie. În zona de munte sunt așteptate ninsori

abonare newsletter