Actualitate

Vreme caldă până la finalul lunii octombrie. În zona de munte sunt așteptate ninsori

ANM a prezentat prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni, până în 30 octombrie. Potrivit meteorologilor, vremea va fi în general caldă.

ANM a prezentat prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni, până în 30 octombrie. Potrivit meteorologilor, vremea va fi în general caldă/ Foto: pixabay.com ANM a prezentat prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni, până în 30 octombrie. Potrivit meteorologilor, vremea va fi în general caldă/ Foto: pixabay.com

 

 


Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a prezentat prognoza meteo pentru perioada 18-30 octombrie.

 


Conform meteorologilor, vremea va fi în general caldă în majoritatea regiunilor, începând cu 22 octombrie şi până la sfârșitul lunii, iar în multe zone se vor înregistra temperaturi maxime de 20 de grade Celsius.

Vremea în următoarele două săptămâni în Transilvania

În primele zile ale săptămânii, media temperaturilor maxime va fi de 18...19 grade, iar a temperaturilor minime va oscila între 3 și 6 grade. În 20 și 21 octombrie vremea se va răci, astfel că valorile termice diurne vor fi în medie de 10...12 grade, iar minimele vor deveni preponderent negative, la o medie regională de -2 grade. 


Începând din 22 octombrie, vremea va intra într-un proces de încălzire, astfel încât în a doua săptămână de prognoză se vor înregistra valori termice peste mediile multianuale, maxime în general de 16...18 grade și minime de 4...6 grade. Pe arii restrânse va ploua în 19 și 20 octombrie, iar perioade în care se vor semnala ploi vor fi și după 23 octombrie.

Vremea în următoarele două săptămâni la munte

În primele trei zile ale intervalului de prognoză, media temperaturilor maxime la nivelul zonei va fi de 12...14 grade, iar a celor minime va fi de 3...5 grade. 


Vremea se va răci accentuat în 20 și 21 octombrie, când se vor atinge maxime în jurul valorii de 4 grade și minime negative în aproape toată zona montană, la o medie a valorilor de -4 grade. Pentru a doua săptămână de anticipație sunt prognozate maxime în general peste 10 grade și minime, în medie de 3...4 grade. Local și temporar vor fi precipitații slabe în zilele de 19 și 20 octombrie, când în zona înaltă ploile se vor transforma în lapoviță și ninsoare. Probabilitatea pentru precipitații va fi destul de ridicată și după 23 octombrie.

 

CITEȘTE ȘI:

Atenţie şoferi la drum! Cod galben de ceaţă în mai multe zone din Cluj

Vreme rece în această săptămână la Cluj! Se întorc temperaturile negative

Ultimele Stiri
abonare newsletter