Actualitate

Cluj-Napoca, în TOP 3 al competiției Walk 15 în provocarea „100 de Orașe Durabile”, la care au participat peste 500 de clujeni

Municipiul Cluj-Napoca se regăsește în top 3 în cadrul competiției #walk15 în provocarea „100 Sustainable Cities”.

Provocare pietoni Cluj/ sursa: Municipiul Cluj-Napoca Facebook.com

 

 


Clujul  ocupă locul 3 al clasamentului din cadrul competiției #walk15 în provocarea „100 Sustainable Cities”, prilej cu care municipalitatea adresează felicitări tuturor participanților.

„Municipiul Cluj-Napoca în top 3 în cadrul competiției #walk15 în provocarea „100 Sustainable Cities”. Felicitări tuturor!! 


509 clujeni au făcut 75.271.850 de pași împreună în perioada 16 septembrie - 16 octombrie. 

Municipalitatea orașului lituanian Taurage va planta 100 de copaci pentru fiecare „înconjur la pas al Pământului”. Cluj-Napoca este pe locul 3 ca număr de pași realizat de echipă din cele 98 de orașe s-au înscris în total în competiție. Pentru noi, se vor planta 6.372 de copaci”, arată reprezentanții municipalității în anunț.


Cluj-Napoca în TOP 3  în competiția #walk15 din cadrul provocării „100 Sustainable Cities”/sursa Municipiul Cluj-Napoca Facebook.com

La mijlocul lunii septembrie, primarul Emil Boc a anunțat, într-un clip postat pe rețelele de socializare, că municipiul Cluj-Napoca a acceptat provocarea lansată de orașul Tauragė din Lituania de a parcurge cât mai mulți pași timp de o lună. Astfel, primarul îi îndemna pe clujeni să ia orașul „la pas” timp de o lună, iar la schimb, orașul lituanian va planta copaci.

„Cluj-Napoca se alătură provocării «100 de orașe durabile». În ce constă această provocare și de unde vine ea? Comunitatea noastră a primit o invitație din partea orașului Tauragė din Lituania cu ocazia Săptămânii Europene a Mobilității. Acum provocarea: provocarea constă în aceea ca timp de o lună de zile, Cluj-Napoca, împreună cu celelalte 100 de orașe neutre din punct de vedere climatic din Uniunea Europeană să strângă împreună un număr de pași egal cu 100 de călătorii în jurul Pământului. Pentru fiecare plimbare în jurul Pământului, orașul lituanian va planta 100 de copaci. Vă invit să ne alăturăm provocării. Tot ceea ce avem de făcut este să ne descărcăm aplicația denumită #walk15, să permitem aplicației înregistrarea pe care trebuie să o facem și să punem acolo numărul de pași zilnic și să ne alăturăm challenge-ului «100 de orașe sustenabile» direct din aplicație”, nota Emil Boc. 

CITEȘTE ȘI:

Emil Boc îi provoacă pe clujeni SĂ RENUNȚE la mașină pentru o lună. „La Cluj, sportul este la el acasă. Vă invit să ne alăturăm acestui challenge”

abonare newsletter