Actualitate

Ștafeta Veteranilor a ajuns în județul Cluj. Alergătorii au pornit din București. VIDEO

Ștafeta Veteranilor a ajuns în Vâlcele, județul Cluj. Ștafeta Veteranilor, aflată la cea de-a 9-a ediție, a pornit din București în data de 5 octombrie.

Ștafeta Veteranilor a ajuns în Vâlcele, în județul Cluj. Ștafeta Veteranilor, aflată la cea de-a 9-a ediție, a pornit din București în data de 5 octombrie/ Foto: captură ecran video Mesagerul de Sibiu/Facebook Ștafeta Veteranilor a ajuns în Vâlcele, în județul Cluj. Ștafeta Veteranilor, aflată la cea de-a 9-a ediție, a pornit din București în data de 5 octombrie/ Foto: captură ecran video Mesagerul de Sibiu/Facebook

 

 


Ștafeta Veteranilor, aflată la cea de-a 9-a ediție, a pornit din București în 5 octombrie, punctul de finish fiind localitatea Carei, în 25 octombrie, după ce va străbate un traseu prin mai multe localități din țară. 


Există trei ştafete, cu una din culorile drapelului tricolor, pe trei trasee. Alergătorii sunt însoţiţi de biciclişti.


 

Alergătorii care poartă drapelul se vor opri la monumentele ridicate în cinstea oamenilor care au murit în conflicte.


Un moment important va avea loc pe 25 octombrie, la Monumentul Ostaşului Român din Carei, ultimul teritoriu eliberat de armata română în Al Doilea Război Mondial, când ştafeta îşi va îndeplini misiunea şi va prezenta onorul, într-un mod simbolic, tuturor celor care s-au jertfit pentru România.

Potrivit MApN, traseele din acest an însumează peste 3.300 de kilometri, iar participanţii sunt civili şi militari deopotrivă, sportivi de performanţă sau amatori şi chiar militari răniţi - participanţi la Jocurile Invictus.


Toate cele trei trasee reunite la Carei, de Ziua Armatei României, vor întregi drapelul tricolor, reevocând astfel momentul din 25 octombrie 1944 şi cinstind eroii şi veteranii României care s-au sacrificat.

 

CITEȘTE ȘI:

Veteranii de război vor fi onorați la Cluj. Bujori și drapele naționale pentru eroii în viață

Iohannis, cu prilejul Zilei Veteranilor: Armata a plătit un preț greu în numele generațiilor viitoare

abonare newsletter