Actualitate

(P) Principalele domenii în care au crescut salariile în România în 2022

Inițiativele legislative de creștere a transparenței salariale venite din partea Comisiei Europene au atras un interes sporit din partea actorilor de pe piața muncii, inclusiv a românilor.

Statistici. Sursa foto: https://trangtinphapluat.com/ Statistici. Sursa foto: https://trangtinphapluat.com/

Pentru a atrage oameni talentați pe posturi noi sau vacante, angajatorii români trebuie să se conformeze tendințelor europene. Cu toate acestea, ei folosesc în continuare informațiile salariale ca fiind unul dintre principalele stimulente. Unul dintre cele mai mari portaluri de anunțuri de locuri de muncă din România a realizat propriul studiu și a descoperit o creștere a numărului de ocazii în care angajatorii specifică salariile. Mai mult de 22% dintre anunțurile de angajare au indicat o marjă salarială, în creștere cu 6% față de anul trecut.

Deși datele de la Institutul Național de Statistică nu au arătat o creștere notabilă a salariilor, BestJobs a furnizat propriile cifre. Aceștia au analizat anunțurile angajatorilor din diverse domenii și au ajuns la concluzia că salariul mediu net a crescut în 2022 față de cifrele de anul trecut. Astfel, creșterea salariilor se regăsește în domeniile medicină și asistență medicală, turism, construcții și instalații. Pe de altă parte, salariile inginerilor, lucrătorilor agricoli, managerilor și comercianților au scăzut ușor față de anul 2021. În iunie 2022, INSSE a publicat datele privind salariile nete din diverse regiuni, capitala României fiind în frunte, cu o cifră de puțin peste 1.000 de lei.


Printre numeroasele domenii emergente, jocurile de noroc online s-au dovedit a fi poate cel mai promițător în România. De la legalizarea sa în 2013, industria a depășit multe provocări pentru a deveni o piață înfloritoare, generând profituri bune pentru vistieria statului și creând noi locuri de muncă. După cum arată practica, jocuri de noroc cu bani reali sunt la mare căutare în rândul românilor. Există mai multe platforme legale de iGaming care operează sub o licență de la ONJN în strictă conformitate cu legislația în vigoare. Datorită simplificării unor reguli privind reglementarea jocurilor de noroc pe internet, piața românească a devenit un mediu atractiv pentru investitorii străini. Astăzi, România este una dintre cele mai progresiste țări din Europa, unde jocurile de noroc online se dezvoltă exponențial. Prin urmare, agențiile electronice de recrutare publică din ce în ce mai multe posturi vacante de la operatorii de cazinouri online și alte companii de iGaming, oferind candidaților salarii destul de mari.

CITEȘTE ȘI:

(P) Jocuri de noroc în România - Ce trebuie să știi

Ultimele Stiri
abonare newsletter