Actualitate

Sute de clujeni au asistat la musicalul „My Fair Lady”, în Iris. Boc: „Fiecare cartier al Clujului merită evenimente de calitate”

Piața Karl Liebknecht din cartierul Iris a devenit scena unuia dintre cele mai unice și apreciate musicaluri cu ocazia Zilelor Clujului.

Piața Karl Liebknecht din cartierul Iris a devenit scena unuia dintre cele mai unice și apreciate musicaluri cu ocazia Zilelor Clujului/ Foto: Emil Boc/Facebook Piața Karl Liebknecht din cartierul Iris a devenit scena unuia dintre cele mai unice și apreciate musicaluri cu ocazia Zilelor Clujului/ Foto: Emil Boc/Facebook

 

 


Duminică, 9 octombrie, Piața Karl Liebknecht din cartierul clujean Iris a devenit neîncăpătoare pentru persoanele care s-au strâns să vizioneze musicalul „My Fair Lady”.

 


Pentru a intra mai mult în atmosfera secolului al XX-lea, zona a fost transformată într-o piață volantă cu flori.

Piața volantă cu flori/ Foto: Emil Boc/Facebook

 


„Fiecare cartier al Clujului merită evenimente de calitate. Sute de clujeni prezenți în Cartierul Iris, Piața Karl Liebknecht la Musicalul «My Fair Lady», eveniment organizat în cadrul Zilelor Clujului 2022

Atmosferă excelentă în cartierul Iris de Zilele Clujului. Duminică, 9 octombrie, Piața Karl Liebknecht din cartierul Iris a fost transformată într-o piață volantă de flori. În acest cadru a fost pus în scenă «My Fair Lady», musicalul cu cea mai longevivă reprezentație de Broadway, în interpretarea Orchestrei ATAC, sub bagheta dirijorului Vlad Eniu și Grupului Armonia Music, coordonat de prof. Rada Lăpușan; regia: Ina Hudea; coregrafie balerini: Vlad Sebastian; scenografie: Daniela Maier”, a transmis Emil Boc.


Despre musicalul „My Fair Lady”

„My Fair Lady” este un musical bazat pe piesa lui George Bernard Shaw din 1913 Pygmalion, cu o carte și versuri de Alan Jay Lerner și muzică de Frederick Loewe.

Povestea o are în prim-plan pe Eliza Doolittle, o florăreasă care ia lecții de vorbire de la profesorul Henry Higgins, un fonetician, pentru a trece drept o doamnă. În ciuda naturii sale cinice și a dificultăților de a înțelege femeile, Higgins se atașează de ea. Producția musicalului din 1956, pe Broadway, a fost un succes notabil de critică și de popularitate, câștigând șase premii Tony, inclusiv cel mai bun muzical. A stabilit un record pentru cea mai lungă melodie de pe Broadway până în acel moment și a fost urmată de o producție de succes din Londra. Rex Harrison și Julie Andrews au jucat în ambele producții. Au urmat multe renașteri, iar versiunea de film din 1964 a câștigat premiul Oscar pentru cel mai bun film.


Peste 270.000 de clujeni au participat la Zilele Clujului

Peste 270.000 de persoane au participat la ediția aniversară a Zilelor Clujului. Cu timpul, clujenii au învățat arta de a trăi împreună, iar acest lucru se reflectă atât în programul evenimentului cât și în viața de zi cu zi a comunității. Clujenii s-au putut bucura de la show cu drone, la spectacol de video mapping și un picnic în mijlocul orașului.

Devenit un eveniment de referință pentru clujeni și turiști, Zilele Clujului este o sărbătoare a întregii comunități. Primăria Cluj-Napoca subliniază faptul că implicarea comunității în conturarea programului este elementul cheie căruia i se datorează creșterea festivalului din ultimii ani. Zilele Clujului 2022 este o ediție aniversară - a zecea a festivalului - care va marca, prin evenimente și acțiuni aparte, dimensiunea multiculturală a municipiului Cluj-Napoca. 

 

CITEȘTE ȘI:

Peste 270.000 de persoane au sărbătorit Zilele Clujului. Imagini superbe surprinse în cele patru zile. FOTO/VIDEO

Imagini superbe de la Zilele Clujului! Artificii, show special de drone și video mapping. VIDEO

Imagini spectaculoase cu Parada Zilelor Clujului. Amestec de culori și energie, în centrul orașului. FOTO/VIDEO

Ultimele Stiri
abonare newsletter