Actualitate

Criza din energie nu va afecta Târgul de Crăciun la Cluj, dimpotrivă: „Vom avea mai multe căsuțe ca anul trecut”

Târgul de Crăciun din Cluj-Napoca nu va fi afectat de criza din domeniul energiei. Dimpotrivă, târgul va fi chiar mai mare decât în alți ani, a anunțat directorul târgului de Crăciun.

Târgul de Crăciun Cluj-Napoca 2019 | foto: Dan Tăuțan - Facebook/ Emil Boc Târgul de Crăciun Cluj-Napoca 2019 | foto: Dan Tăuțan - Facebook/ Emil Boc

 

 


Târgul de Crăciun din Cluj-Napoca se va desfășura anul acesta între 25 noiembrie și 1 ianuarie și nu va fi afectat de criza din domeniul energiei, potrivit directorul târgului, Mihai Oprean, citat de Știrile ProTV.

 


Dacă organizatorii târgurilor din orașe precum Sibiu iau în calcul o serie de variante pentru economisirea energiei electrice, la Cluj-Napoca, târgul ar urma să fie chiar mai mare decât în edițiile trecute. 

„Avem tema de relaxare, o să-l găsiți pe ren făcând poziții yoga, vom avea mai multe căsuțe ca anul trecut. Vom avea și carusel și roată, tramvaiul lui Moș Crăciun, căsuța lui Moș Crăciun”, a declarat Mihai Oprean, directorul târgului de Crăciun din Cluj-Napoca, pentru sursa menționată.


După un an de pauză, în 2020, din cauza pandemiei de coronavirus, Târgul de Crăciun a revenit în centrul Clujului în 2021, într-un format mai restrâns. Târgul a avut loc anul trecut timp de o lună, din 26 noiembrie și până în 31 decembrie 2021, în Piața Unirii.

Conform reglementărilor în vigoare la acel moment, accesul în Piața Unirii s-a putut realiza doar în limita a maxim 2.000 de persoane vaccinate sau trecute prin boală, pe baza certificatului verde care va fi scanat în zonele de acces.


Târgul de Crăciun este un eveniment ce datează din 2009. De precizat că în ultimii ani, Târgul de Crăciun din Piața Unirii a fost nominalizat printre cele mai frumoase târguri în cadrul concursului „European Best Christmas Market” organizat de European Best Destinations.

CITEȘTE ȘI:

Iluminat festiv „de criză” anul acesta, la Florești. Pivariu: „Nu insistăm, mi se pare o povară pe cetățeni”

Ultimele Stiri
abonare newsletter