Actualitate

Prognoza meteo pe două săptămâni. Zile cu vreme caldă și temperaturi de până la 23 de grade

Prognoza ANM pe două săptămâni. Meteorologii au publicat prognoza meteo până în data de 16 octombrie.

Regimul termic estimat de către meteorologi până pe 16 octombrie va fi asemănător cu cel care s-a înregistrat în intervalul anterior/ Foto: pixabay.com Regimul termic estimat de către meteorologi până pe 16 octombrie va fi asemănător cu cel care s-a înregistrat în intervalul anterior/ Foto: pixabay.com

 

 


Regimul termic estimat de către meteorologi până pe 16 octombrie va fi asemănător cu cel care s-a înregistrat în intervalul anterior, respectiv vor fi temperaturi mai scăzute în anumite zile, urmate de perioade în care vremea se va încălzi iar temperaturile vor ajunge la 23 de grade în anumite regiuni, arată prognoza Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM).

 


Vremea în următoarele două săptămâni în Transilvania

În Transilvania din 5 octombrie şi până în 9 octombrie temperaturile vor creşte treptat şi se vor situa între 6 şi 22 de grade. În a doua săptămână, acestea vor mai scădea uşor şi se vor menţine la 18 - 20 de grade mediat regional. Minimele termice se vor situa în medie între 4 şi 8 grade, mai scăzute, spre 2 - 4 grade, în 6 şi 7 octombrie. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai ridicată în primele două zile şi din nou în a doua săptămână a perioadei estimate.

Vremea în următoarele două săptămâni la munte

La munte, vremea va fi rece la începutul primei săptămâni, cu o medie a maximelor ce va fi cuprinsă între 4 şi 10 grade, cu cele mai scăzute valori, apoi valorile termice vor creşte şi se vor situa uşor peste normele climatologice, cu o medie a maximelor ce se va situa în jurul a 14 grade, urmând ca la începutul celei de-a doua săptămâni valorile termice să scadă, iar media maximelor să se situeze în jurul a 10 - 11 grade, valori apropiate de normele climatologice. Temperaturile nocturne se vor situa, în medie, între -1 grad şi 6 grade, cu cele mai scăzute valori în 4 şi 5 octombrie. Probabilitatea de precipitaţii va fi mai ridicată în primele trei zile ale intervalului şi, din nou, în a doua săptămână. 


 

CITEȘTE ȘI:

Furtuna a făcut RAVAGII în județul Cluj! Copaci căzuți, case inundate și mai mulți stâlpi de curent au fost afectați. FOTO

Circulația rutieră a fost închisă pe Transalpina din cauza viscolului

Ultimele Stiri
abonare newsletter