Actualitate

O stradă din Iris devine pietonală, de Săptămâna Europeană a Sportului. Scrimă, pe Bulevardul Eroilor

O stradă din cartierul Iris devine pietonală cu ocazia Săptămânii Europene a Sportului, care este marcată începând de vineri la Cluj-Napoca.

O stradă din Iris devine pietonală, de Săptămâna Europeană a Sportului / Foto: Google Maps O stradă din Iris devine pietonală, de Săptămâna Europeană a Sportului / Foto: Google Maps

 

 


Primarul Emil Boc a anunțat că în mai multe locații din Cluj-Napoca vor avea loc activități sportive cu ocazia Săptămânii Europene a Sportului.

 


Edilul a declarat că pe o stradă din cartierul Iris se va practica sportul. Astfel, strada Spiru Haret va deveni pietonală sâmbătă, 24 septembrie.

„O premieră în Iris, strada Spiru Haret o deschidem pentru pietoni pentru practicarea sportului în aer liber sâmbătă 24 septembrie, adică proiectul nostru prin care închidem o stradă ca să practicăm sportul va merge și în cartiere”, a spus Emil Boc la o emisiune radio.


De asemenea, sfârșitul Săptămânii Europene a Sportului va fi marcat la Cluj-Napoca în data de 30 septembrie, când pe Bulevardul Eroilor se va practica scrima: „Continuăm programul «Sport în curtea școlii», dacă nu greșesc va fi la școala «Ion Agârbiceanu» în 24 și 25 septembrie. Copiii și părinții vor putea merge în weekend să practice sport. Judo la baza sportivă La Terenuri în 26 și 27 septembrie, atletism în cele două baze sportive în 28 și 30 septembrie, scrimă pe Bulevardul Eroilor în 30 septembrie (…) și alte activități”, a adăugat Boc.

O inițiativă a Comisiei Europene 

Săptămâna Europeană a Sportului este o inițiativă a Comisiei Europene menită să promoveze sportul și activitatea fizică în întreaga Europă sub motto-ul #BeActive și are loc în perioada 23-30 septembrie.


În fiecare an, Săptămâna Europeană a Sportului promovează un stil de viață mai activ și mai sănătos pentru milioane de oameni din Europa și nu numai. Această inițiativă are ca obiectiv conștientizarea importanței unui stil de viață activ pentru toată lumea și este concepută să le ofere oamenilor o „trambulină” către viața activă, anunță Primăria Cluj-Napoca.

Primăria Municipiului Cluj-Napoca se alătură inițiativei și organizează în parteneriat cu asociațiile și cluburile sportive acțiuni și evenimente sportive în diverse locații din oraș.

CITEȘTE ȘI:

Săptămâna Europeană a Sportului începe vineri la Cluj-Napoca. Boc: „Avem cea mai mare rată a obezității în rândul adolescenților din UE”

O stradă din centrul Clujului devine PIETONALĂ, de Săptămâna Europeană a Mobilității

Ultimele Stiri
abonare newsletter