Actualitate

NORMALITATE. Au apărut dispensere cu pungi pentru câini, în locuri intens tranzitate din Cluj-Napoca

Mai multe dispozitive cu dispensere pentru pungi de câini au fost amplasate în municipiul Cluj-Napoca.

NORMALITATE. Au apărut dispensere cu pungi pentru câini, în locuri intens tranzitate din Cluj-Napoca. FOTO: Monitorul de Cluj NORMALITATE. Au apărut dispensere cu pungi pentru câini, în locuri intens tranzitate din Cluj-Napoca. FOTO: Monitorul de Cluj

 

 


Dispozitive cu dispensere de pungi pentru păstrarea curățeniei în urma animalelor de companie au fost amplasate pe raza municipiului Cluj-Napoca, în zone intens tranzitate.

 


Măsura face parte dintr-o serie de inițiative propuse în Consiliul Local Cluj-Napoca de consilierul USR Radu Boloveschi:

„Propunerile pe care i le-am prezentat domnului Primar într-o ședință anterioară de consiliu local încep să prindă contur! 


Astfel, începând de astăzi, Primăria demarează o campanie de conștientizare cu privire la importanța păstrării curățeniei în urma animalelor de companie.

În cel mai scurt timp, afișe informative și spoturi video vor putea fi vizualizate la asociațiile de proprietari și în mijloacele de transport în comun.


De asemenea, o altă propunere urmează a fi materializată prin instalarea în mai multe locuri din municipiu a unor dispozitive cu pungi pentru dejecțiile animale.

Dacă și în zona în care locuiți sunt mulți iubitori de animale sau locuri amenajate pentru plimbarea acestora și considerați necesară amplasarea unor dispensere cu pungi, lăsați un comentariu cu locația, iar eu voi trimite sugestiile Dvs către responsabilii din Primărie!”, a postat Radu Boloveschi pe rețelele de socializare, în urmă cu câteva luni.


O provocare pentru municipalitate va fi să se asigure că acestea sunt reîncărcate periodic și nu rămân „cu lunile” fără pungi.

CITEȘTE ȘI:

Cum poți călători în țările UE împreună cu animalul tău de companie? Vezi ce norme se aplică

abonare newsletter