Actualitate

Bătrânul de 81 de ani, internat în stare CRITICĂ în urma exploziei de pe Aurel Vlaicu, transferat la Secția de Mari Arși din Timișoara

Bătrânul de 81 ani care a suferit arsuri în urma exploziei de marți de pe strada Aurel Vlaicu a fost transferat în Timișoara. Pacientul era internat în stare critică la Terapie Intensivă.

Bătrânul de 81 ani care a suferit arsuri în urma exploziei de marți de pe strada Aurel Vlaicu a fost transferat în Timișoara. Pacientul era internat în stare critică la Terapie Intensivă/ FOTO: monitorulcj.ro

 

Pacientul de 81 ani a suferit o intervenție chirurgicală înainte de a fi transferat în Timișoara.


 

„Pacientul de 81 ani, victimă a unei explozii, aflat în stare critică pe Secția de Terapie Intensivă a SCJU Cluj a fost transferat la Secția de Mari Arși a Spitalului Județean de Urgență Timișoara. Anterior transferului a suferit o intervenție ușoară de chirurgie plastică și reparatorie.  Soția pacientului se află în stare stabilă în grija Compartimentului de Chirurgie Plastică, unde continuă tratamentul de specialitate”, a declarat pentru monitorulcj.ro Doru Danciu, responsabil comunicare SCJU Cluj.


O explozie puternică a avut loc marți, 20 septembrie, pe strada Aurel Vlaicu. În urma exploziei, 5 persoane au ajuns la spital. 

„Pompierii din cadrul Detașamentului 1 Cluj-Napoca au intervenit la o explozie produsă la centrala unui apartament situat pe strada Aurel Vlaicu. Apelul de urgență a venit în jurul orei 03:40, iar pentru misiune au fost mobilizate două autospeciale, un echipaj de terapie intensivă mobilă și unul SMURD.


De asemenea, în sprijin au venit două ambulanțe SAJ. Ajunși la fața locului, salvatorii au constatat faptul că explozia nu a fost urmată de un incendiu. Echipajele medicale au transportat la spital un bărbat de aproximativ 80 de ani, două femei de 78 și 35 de ani, respectiv un copil de aproximativ un an. Din fericire, cu toții prezentau răni superficiale, suferind de asemenea atac de panică. Ulterior, la spital a fost transportat un alt bărbat, care a însoțit copilul. Explozia a afectat apartamentul în care s-a produs, însă pagube minore s-au înregistrat și la apartamentele de la etajul superior. Totodată, la o prima evaluare, cinci autovehicule parcate lângă bloc sunt parțial afectate de resturile căzute de pe urma exploziei. Misiunea pompierilor s-a încheiat în urmă cu puține momente, iar o comisie va stabili cauza exploziei”, au transmis marți reprezentanții ISU Cluj.


 

CITEȘTE ȘI:

Bătrân de 81 de ani, în stare CRITICĂ la Terapie Intensivă după explozia de pe strada Aurel Vlaicu. VIDEO

EXPLOZIE într-un bloc de pe strada Aurel Vlaicu. Patru adulți și un copil de un an, transportați la spital. VIDEO

Vine frigul, dăm drumul la centrală! Recomandări ale pompierilor clujeni pentru prevenirea unui incendiu

Ultimele Stiri
abonare newsletter