Actualitate

Pedeapsa cu bătaia la fund, reintrodusă în școli. Supervizor: „Sunt oameni care ne mulţumesc”

Pedeapsa cu bătaia la fund a fost reintrodusă în mai multe școli din Statele Unite ale Americii. Această pedeapsă va fi aplicată cu acordul părinților.

Bătăia la fund, reintrodusă în școlile din SUA/ FOTO: depositphotos.com Bătăia la fund, reintrodusă în școlile din SUA/ FOTO: depositphotos.com

 

 


Mai multe școli din statul American Missouri au reintrodus pedeapsa cu bătaia la fund pentru elevii indisciplinați. 

 


Directorul unei școli districtuale din statul Missouri a decis să permită ca elevii să fie pedepsiți cu o paletă, după ce un sondaj realizat anul trecut a arătat că măsurile disciplinare suplimentare au fost principala preocupare a părinților, potrivit The Guardian

Bătăia la fund, reintrodusă în școlile din SUA

Lovirea elevilor se va face cu acordul părinților acestora și numai de către director.


Elevii nu vor fi bătuți niciodată în prezența altor elevi. Totuși, aplicarea pedepsei corporale se va face în prezența unui martor, iar loviturile „nu vor provoca răni sau vătămări corporale”, spune Merylin Johnson, supervizor al şcolilor din Springfield, Missouri.

Supervizorul a declarat că mulți dintre părinții elevilor au cerut o nouă măsură disciplinară pentru copiii lor, în afara excluderii lor de la cursuri. Pedeapsa corporală a fost reintrodusă după două decenii în care care autoritățile școlare renunțaseră la ea, în 2001, potrivit sursei citate. Părinții au semnat, la începutul anului școlar, un formular prin care și-au dat acordul ca elevii lor să poată fi loviți, ca măsură disciplinară. 


„Sunt oameni care ne mulţumesc pentru noua decizie. În mod surprinzător, oamenii vor reacţiona pe social media şi vor fi îngroziţi, dar cei mai mulţi cu care am stat de vorbă sunt de acord”, a adăugat supervizorul. 

Potrivit sursei citate anterior, elevii mai tineri vor primi una sau două lovituri la fiecare pedeapsă, iar elevii de liceu vor fi pedepsiți cu până la trei lovituri. 


Foto: depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Elevii testaţi antidrog în şcoli? Judecătorul Danileț: „În toate liceele din Cluj se consumă droguri. Cel mai mic consumator are 10 ani!”

Peste 10 școli din Noua Zeelandă au fost vizate de alerte cu bombă

Etichete: sua scoli bataie pedeapsa
abonare newsletter