Actualitate

Atenție la ciupercile din pădure! Zeci de persoane, OTRĂVITE în ultimele zile

Zeci de români au ajuns la spital în ultimele zile după ce s-au intoxicat cu ciuperci. Medicii atenționează că riscul de otrăvire este mare.

Atenție la ciupercile din pădure! Zeci de persoane, OTRĂVITE în ultimele zile. FOTO: Pixabay Atenție la ciupercile din pădure! Zeci de persoane, OTRĂVITE în ultimele zile. FOTO: Pixabay

 

 


Ploile din ultimele săptămâni au făcut ca producția de ciuperci să fie una însemnată în pădurile din Transilvania, iar mulți culegători încearcă să își vândă marfa pe internet. Rețelele de socializare abundă de anunțuri de vânzăre de ciuperci culese din pădure, însă nu întotdeauna, ciupercile sunt comestibile. 

 


Zeci de sălăjeni au ajuns la spital în ultimele zile după ce s-au intoxicat cu ciuperci. Unii dintre ei se află în stare gravă, iar medicii sunt îngrijorați de amploarea fenomenului, scrie Radio Cluj. Autoritățile medicale sunt îngrijorate, numărul cazurilor de intoxicare cu ciuperci fiind în creștere la nivel de județ. Populația este îndemnată să manifeste o atenție sporită, pentru că riscul de otrăvire este mare.

„Dacă nu le cunosc, mai bine să nu culeagă”

„Sfatul este mare atenție la cei care culeg ciuperi. Dacă nu le cunosc, mai bine să nu culeagă. Sfatul unui specialist este binevenit”, a atenționat asistentul medical Liviu Varga, citat de sursa menționată.


Nenumărați sălăjeni au ajuns în ultimele zile la spital după ce au mâncat ciuperci necomestibile, iar unii sunt în stare gravă.

În ultima vreme, mai mulți români au ajuns la spital cu intoxicații. Cazuri similare celor din Sălaj au fost raportate și în Gorj. Medicii de la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean au avut de a face cu numeroase cazuri de intoxicați cu specii otrăvitoare de ciuperci.


În funcție de gravitatea situației, unii pacienți au fost lăsați să plece acasă după ce li s-au făcut tratamentele și investigații le necesare, iar alții au fost internați în Secția de Gastroenterologie până când starea de sănătate a permis externarea, scrie Pandurul.ro.

CITEȘTE ȘI:

Samsarii din piețe, luați în vizor de Protecția Consumatorului. „Fentează” legea cu certificate false de producător

Ultimele Stiri
abonare newsletter