Actualitate

Se anunță ploi și vânt puternic, tot weekendul, la Cluj. Alerta meteo COD GALBEN, prelungită

Sfârșit de săptămână ploios, la Cluj și în mai multe județe din țară. Avertizarea meteo cod galben de ploi și vânt, prelungită până duminică seară.

Se anunță ploi și vânt puternic, tot weekendul, la Cluj. FOTO: Depositphotos.com

 

 


O atenționare meteorologică cod galben emisă de Administrația Națională de Meteorologie (ANM) vineri a fost prelungită până duminică, 18 septembrie, la ora 20. 

 


Fenomene vizate sunt instabilitatea atmosferică temporar accentuată și acumularea de cantități de apă însemnate. 

„În intervalul menționat, în vestul, nordul și centrul țării, temporar va ploua, iar în regiunile sudice și sud-estice vor fi perioade cu averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină și vijelii. În intervale scurte de timp, darmai ales prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25...30 l/mp și izolat 40...60 l/mp. Pe parcursul zilei de duminică aria ploilor se va restrânge spre regiunile nordice și centrale”, transmite ANM.


Duminică vremea se va răci accentuat, devenind deosebit de rece în vest, nord și centru. În zona montană înaltă trecător se vor semnala precipitații mixte.

Cod galben de vânt puternic

O altă avertizare meteo va fi valabilă în cursul zilei de duminică, pentru intensificări ale vântului în cea mai mare parte a țării.


„Începând cu a doua parte a nopții de sâmbătă spre duminică vântul se va intensifica treptat în toate regiunile. În sudul, sud-estul, centrul, nord-estul teritoriului și la munte vor fi viteze în general de 55...75 km/h, iar pe creste rafalele vor depăși 80...100 km/h”, mai arată meteorologii.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.


Amintim că, potrivit unei avertizări meteo aflate în vigoare până astăzi la ora 12, în Banat, Oltenia, local în Crișana, Transilvania, Muntenia, în sudul și centrul Moldovei, precum și în zonele de munte vor fi perioade cu averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină și vijelii. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25...30 l/mp și izolat 40...50 l/mp.

FOTO: Depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

COD GALBEN de ploi torențiale și vânt puternic, până duminică noaptea la Cluj! Va fi grindină și vijelie

Ultimele Stiri
abonare newsletter