Actualitate

COD GALBEN de ploi torențiale și vânt puternic, până duminică noaptea la Cluj! Va fi grindină și vijelie

Meteorologii au emis mesaje de cod galben de ploi torențiale și vânt puternic pentru județul Cluj, valabile până duminică noaptea. Grindină, vijelie și fulgere.

COD GALBEN de ploi torențiale și vânt puternic, până duminică noaptea la Cluj / Foto: depositphotos.com COD GALBEN de ploi torențiale și vânt puternic, până duminică noaptea la Cluj / Foto: depositphotos.com

 

 


Prima avertizare de cod galben este valabilă de vineri, de la ora 12:00, până sâmbătă, la ora 12:00 și vizează „instabilitate atmosferică temporar accentuată”.

 


În intervalul menționat, în Banat, Oltenia, local în Crișana, Transilvania, Muntenia, în sudul și centrul Moldovei, precum și în zonele de munte vor fi perioade cu averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină și vijelii.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25...30 l/mp și izolat 40...50 l/mp, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie.


Zonele afectate de primul cod galben de ploi / Foto: ANM

Vremea sâmbătă și duminică - COD GALBEN

A doua avertizare de cod galben emisă de Administrația Națională de Meteorologie vizează „instabilitate atmosferică temporar accentuată și cantități de apă însemnate” și este valabilă în perioada 17 septembrie, 12:00 - 18 septembrie, 20:00.

„În intervalul menționat, în vestul, nordul și centrul țării, temporar va ploua, iar în regiunile sudice și sud-estice vor fi perioade cu averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină și vijelii. În intervale scurte de timp, darmai ales prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25...30 l/mp și izolat 40...60 l/mp. Pe parcursul zilei de duminică aria ploilor se va restrânge spre regiunile nordice și centrale”, potrivit ANM.


Notă: Duminică vremea se va răci accentuat, devenind deosebit de rece în vest, nord și centru. În zona montană înaltă trecător se vor semnala precipitații mixte.

Zonele afectate de al doilea cod galben de ploi și vânt / Foto: ANM

De asemenea, a fost emis un alt cod galben de vânt puternic pentru intervalul 18 septembrie, ora 02:00 – 18 septembrie, ora 20:00


„Începând cu a doua parte a nopții de sâmbătă spre duminică vântul se va intensifica treptat în toate regiunile. În sudul, sud-estul, centrul, nord-estul teritoriului și la munte vor fi viteze în general de 55...75 km/h, iar pe creste rafalele vor depăși 80...100 km/h”, scrie ANM.

Foto: depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Frigul vine mai repede decât ne așteptam! Temperaturi sub cele specifice perioadei, până în octombrie

Avertizări de cod galben și cod portocaliu de inundații pe râuri din Cluj! Posibile depășiri ale cotelor de apărare

abonare newsletter