Actualitate

Codul galben de PLOI TORENȚIALE și GRINDINĂ a fost extins! Până când ține vremea rea, la Cluj?

Weekend-ul acesta se anunță unul ploios și rece la Cluj-Napoca. Meteorologii au prelungit avertizarea meteo cod galben pentru ploi torențiale, grindină și descărcări electrice.

Meteorologii au prelungit avertizarea meteo cod galben. Sursa foto: Depositphotos.com Meteorologii au prelungit avertizarea meteo cod galben. Sursa foto: Depositphotos.com

 

 


Administrația Națională de Meteorologie a prelungit valabilitatea avertizării cod galben de vreme rea până  sâmbătă, 10 septembrie, la ora 22:00., pentru aproape jumătate dintre județele țării, între care și Cluj și regiunea Transilvaniei. 

 


În intervalul menționat, în Banat, Crișana, Maramureș, jumătatea de nord a Moldovei, nord-vestul Olteniei și local în Transilvania vor fi perioade cu averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 25...30 l/mp și pe arii restrânse 40...50 l/mp.

Manifestări de instabilitate atmosferică vor fi pe arii mai restrânse și în restul țării, mai arată meteorologii.


Fenomenele meteorologice prognozate vor fi temporar periculoase pentru anumite activităţi, dar altfel sunt obişnuite pentru perioada respectivă sau zona specificată.

Sursa foto: Depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Prognoza meteo pentru septembrie. Cum va fi vremea în prima lună de toamnă?

Ultimele Stiri
abonare newsletter