Actualitate

Casa de Cultură a Studenților, iluminată în culorile României. Boc i-a chemat la cafea pe clujenii care știu de ce. VIDEO

Casa de Cultură a Studenților a fost iluminată miercuri noaptea în culorile drapelului românesc. Emil Boc i-a invitat la cafea pe clujenii care știu cu ce ocazie s-a întâmplat acest lucru.

Casa de Cultură a Studenților, iluminată în culorile României / Foto: Emil Boc - captură de ecran Casa de Cultură a Studenților, iluminată în culorile României / Foto: Emil Boc - captură de ecran

 

 


Miercuri noaptea, în jurul orei 22:00, primarul Emil Boc a făcut un video LIVE pe Facebook, în care a prezentat Casa de Cultură a Studenților, iluminată în culorile României.

După care, edilul a lansat o provocare pentru clujenii care urmăreau LIVE-ul. I-a întrebat ce s-a sărbătorit în România miercuri, pe 31 august.


Pe primii doi care au răspuns corect la întrebare, primarul i-a chemat la cafea:

„Știe cineva ce sărbătorim astăzi? 31 august 2022, ce zi este. Uitându-vă la Casa de Cultură pe care o vedeți luminată în culorile drapelului național puteți avea o idee. Vă mai spun că astăzi în turnul de la Primărie a fost intonat imnul național la orele fixe. Primii doi care vor scrie aici pe Facebook ce sărbătorim astăzi îi invit la o cafea în interval de 30 de zile și să stăm la o poveste de minim 15 minute împreună”, a spus Emil Boc.


În următoarele minute din videoclip, primarul a vorbit despre Ziua Limbii Române și de ce este important să o sărbătorim:

„Ziua limbii române, da. De ce este importantă? Trebuie să prețuim limba română pentru că este un omagiu pe care îl aducem poporului român, românismului de pretutindeni și ne dăm seama câtă obligație morală avem noi, generația actuală, de a duce mai departe românismul, limba română, spiritul național și de a răzbi demn în Uniunea Europeană. Limba română este una dintre cele 24 de limbi oficiale ale Uniunii Europene. E un lucru important pentru că suntem la masa Europei, la masa celui mai select club de democrații, acces spre prosperitate, suntem acolo și depinde doar de noi să ne facem viața mai bună, mai frumoasă și asta doar dacă vom reuși, în primul rând, în ciuda diferențelor dintre noi (că suntem ardeleni, moldoveni, munteni, dobrogeni, bănățeni) suntem uniți prin faptul că toți suntem români. Asta e cel mai important lucru și de a ne apăra interesul național, dar și de a cultiva spiritul european de pace și democrație”, a mai spus Emil Boc.

CITEȘTE ȘI:

450 de copii defavorizați au primit ghiozdane și rechizite de la Primăria Cluj-Napoca. Boc: „Nimeni nu e abandonat”

Vicepreședinte PNL: „Ciucă ar fi candidatul pentru prezidenţiale. Boc nu este interesat”

Ultimele Stiri
abonare newsletter