Actualitate

Stocurile de gaze naturale din depozitele din România se apropie de 73%

Stocurile de gaze naturale din depozite s-au apropiat de 73%. România și-a asumat că va avea cel puțin 57% până la începutul lunii septembrie.

Stocurile de gaze naturale din depozitele din România se apropie de 73% / Foto: pixabay.com Stocurile de gaze naturale din depozitele din România se apropie de 73% / Foto: pixabay.com

 

 


Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat, miercuri, la începutul şedinţei de Guvern, că stocurile de gaze naturale s-au apropiat de 73%, menţionând că în depozite sunt 2,28 miliarde de metri cubi de gaz.

 


„Despre stocurile din depozitele de gaze naturale, în acest moment, ne-am apropiat de 73%, avem peste 2,28 miliarde de metri cubi în depozite”, a afirmat Popescu.

El a spus că ţara noastră şi-a asumat la Comisia Europeană ca la 1 septembrie să aibă 57% grad de umplere a depozitelor.


„Dacă nu mă înşel, cifra pe care ne-am asumat-o şi pe care trebuia să o raportăm mâine, în data de 1 septembrie, la Comisia Europeană, era de 57%. Deci a fost un ritm accelerat de înmagazinare a gazelor în depozite în aşa fel încât să depăşim ţinta de minimă de 80% grad de umplere a depozitelor”, a spus Popescu.

CITEȘTE ȘI:

Rusia arde în atmosferă gaze naturale în timp ce reduce exporturile către Uniunea Europeană

România continuă să importe tot mai puține gaze naturale. Producția este și ea în scădere

Ultimele Stiri
abonare newsletter