Actualitate

Directorul general al Băncii Transilvania, Robert Rekkers, a demisionat

<p>Robert Rekkers a demisionat din funcţia de director general al Băncii Transilvania (TLV) şi din cea de membru în Consiliul de Administraţie, conducerea instituţiei de credit urmând să fie preluată provizoriu de Peter Franklin, membru în Consiliul de Administraţie, informează Mediafax.</p>

„Consiliul de Administraţie al Băncii Transilvania, întrunit în data de 19 ianuarie, a luat act de demisia lui Robert Rekkers din funcţia de director general al BT şi din calitatea de membru al Consiliului de Administraţie. Peter Franklin, membru al Consiliului de Administraţie al băncii din anul 2010, a fost numit administrator delegat pentru coordonarea activităţii executive a BT şi a Comitetului Executiv de Management, pe o perioadă de interimat”, se arată într-un comunicat transmis de bancă.

Franklin va prelua mandatul începând cu data de 1 februarie.

El face parte din echipa Băncii Transilvania din august 2010, fiind nominalizat de către Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) în Consiliul de Administraţie şi este, de asemenea, membru în Comitetul de Audit şi în Comitetul de Remunerare al BT.

Franklin are o experienţă de 37 de ani în domeniul financiar bancar, în companii precum General Electric, HSBC, The Chase Manhattan Bank, lucrând atât în Asia, cât şi în
Europa.

Robert Rekkers a fost director general al Băncii Transilvania timp de peste 9 ani, din 2002, fiind unul dintre cei mai longevivi manageri din industria bancară. Contractul iniţial de colaborare cu banca prevedea o perioadă de 4 ani şi a fost reînnoit de trei ori de către Consiliul de Administraţie.

Venirea sa la Banca Transilvania a coincis cu trasarea unei noi strategii de business de către Consiliul de Administraţie BT, strategie care a prevăzut trei direcţii de acţiune: consolidarea Băncii Transilvania, lansarea Grupului Financiar Banca Transilvania şi repoziţionarea BT în sistemul bancar românesc.

„Cu siguranţă, Banca Transilvania va ocupa un loc aparte în cariera mea şi sunt mândru de rezultatele obţinute aici. Mi-a plăcut mai ales spiritul antreprenorial pe care l-am întâlnit la BT şi mă bucur că banca a devenit una dintre cele mai mari instituţii bancare din România. Am încredere în Banca Transilvania, în rolul ei tot mai important pe piaţă. Puterea ei vine din interior, datorită acelei echipe de succes cu care am avut placerea să lucrez atâţia ani”, a declarat Robert Rekkers.

Banca are un capital social de 1,77 miliarde lei, divizat în 1,77 miliarde de acţiuni cu o valoare nominală de 1 leu. Acţiunile băncii au scăzut cu 0,98% în şedinţa bursieră de joi, la 0,906 lei. La această cotaţie, capitalizarea instituţiei de credit este de 1,606 miliarde lei (369,6 milioane euro).

Cei mai mari acţionari ai băncii sunt Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), cu 14,61%, din titluri şi Bank of Cyprus, cu 9,7%. Printre acţionarii semnificativi se regăseşte SIF Moldova (5%), preşedintele Consiliului de Administraţie al băncii, Horia Ciorcilă, şi International Finance Corporation, divizie a Grupului Băncii Mondiale.

 

abonare newsletter