Actualitate

Cluj, între două extreme! Județul, sub COD GALBEN de caniculă. De sâmbătă vin ploile

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, vineri, o atenționare meteo de ploi caniculă pentru mai multe județe din țară, inclusiv zona Cluj. De sâmbătă județul intră sub cod galben de ploi.

Județul Cluj se află sub două extreme/ Foto: monitorulcj.ro Județul Cluj se află sub două extreme/ Foto: monitorulcj.ro

 

 


Județul Cluj se află vineri și sâmbătă sub atenționare Cod galben de caniculă și disconfort termic.

 


Vineri și sâmbătă (19 și 20 august), valul de căldură se va menține în regiunile vestice și sudice și se va extinde și în vestul Transilvaniei, Maramureș, sudul Moldovei și zona continentală a Dobrogei. Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa între 33 și 37 de grade, iar minimele nu vor coborî sub 18...21 de grade. În sud-estul țării disconfortul termic va continua să fie ridicat și în perioada următoare.

Atenționarea de caniculă/ Foto: meteoromania.ro

Totodată, în intervalul 20 august, ora 12:00 - 22 august, ora 10:00, va intra în vigoare o avertizare Cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată şi ploi însemnate cantitativ, ce vizează 21 de judeţe, inclusiv Cluj.


În aceste zone, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, la început în Banat, Oltenia şi în zonele montane, apoi în extindere în toată jumătatea vestică a teritoriului. Totodată, vor fi averse torenţiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului şi pe alocuri vijelii şi grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantităţile de apă vor depăşi 25 - 40 l/mp şi pe arii restrânse 50 - 70 l/mp.

Atenționarea de ploi torențiale/ Foto: meteoromania.ro

 

CITEȘTE ȘI:

S-a RUPT CERUL în Cluj-Napoca! Mai multe străzi au fost inundate. VIDEO

Furtuna de sâmbătă a făcut ravagii într-o localitate de lângă Dej! Mai multe gospodării, inundate. VIDEO

Ultimele Stiri
abonare newsletter