Actualitate

ATENȚIE, ȘOFERI! Circulație oprită COMPLET pe strada Eroilor din Florești, de marți seara

Pe strada Eroilor din comuna Florești se instituie din nou restricții.

Restricții de circulație Florești/ Foto: Facebook - Bogdan Pivariu Restricții de circulație Florești/ Foto: Facebook - Bogdan Pivariu

 

Potrivit primarului Bogdan Pivariu, circulația rutieră va fi oprită în totalitate, marți seară, după ultima cursă CTP pe ambele sensuri, pentru a permite finalizarea lucrărilor de acoperire a Văii Sînăslăului.


 

„Restricții de trafic marți noaptea pe strada Eroilor, între orele 23:00-05:00! 


Circulația rutieră va fi oprită în totalitate, după ultima cursă CTP pe ambele sensuri, pentru a permite finalizarea lucrărilor de acoperire a Văii Sînăslăului pe tronsonul cuprins între intersecția străzilor D. Mocanu și Ioan Rusu, până în sensul giratoriu (magazin Lidl)”, a scris Bogdan Pivariu.

 


Strada Eroilor, prima „stradă smart” din comună

Strada Eroilor din comuna Florești va fi prima „stradă smart” din comună, cu piste de biciclete, trotuare și o bandă auto în plus față de numărul prevăzut inițial în proiect.

Lucrările sunt finanțate din bugetul local și PNDL. Potrivit anunțului de licitație, lucrările sunt estimate la 10 milioane de lei. 


Asocierea de firme care va desfășura lucrările este formată din Lukacom Invest SRL (Leader) și Wizland Construct. Termenul de execuție a lucrărilor este de șapte luni. 

Lucrările pe strada Eroilor, începute inițial în 2019, au fost oprite după ce societatea de Construcții Napoca SA, firma care trebuia să se ocupe de proiect, a anunțat la începutul lui 2021 că a reziliat contractul cu Primăria Florești pentru modernizarea străzii.


După ce primarul Floreștiului, Bogdan Pivariu, a criticat în repetate rânduri ritmul lent în care lucrările la strada Eroilor se desfășoară, directorul societății a acuzat primăria că a refuzat să participe la dialog pentru deblocarea situației, că administrația a sfidat obligațiile sale contractuale, arătând că societatea nu a putut continua lucrările din motive obiective. 

 

CITEȘTE ȘI:

Încep lucrările pe Eroilor, viitoarea „stradă smart” din Florești. Apar: o bandă auto suplimentară, piste de biciclete și trotuare

Florești, a doua cea mai bogată comună din România. Ce localitate e pe primul loc?

Napoca SA reziliază contractul pentru strada Eroilor din Florești și anunță că va da în judecată administrația locală

abonare newsletter