Actualitate

13 șoferi, prinși DROGAȚI sau băuți la volan. S-au ales cu dosare penale - FOTO

13 șoferi au fost prinși de polițiști drogați sau beți la volan, noaptea trecută, în municipiul Cluj-Napoca. Metamfetamina, cocaină și canabisul se numără printre drogurile depistate la șoferi.

FOTO: IPJ Cluj FOTO: IPJ Cluj

 

 


Noaptea trecută, polițiștii rutieri clujeni au continuat acțiunile cu efective mărite, pentru prevenirea și combaterea consumului de alcool și substanțe psihoactive la volan. În acest context, au fost efectuate aproximativ 1.200 de testări cu aparatele etilotest și drug test conducătorilor auto opriți în trafic. 

 


Polițiștii rutieri au constatat 17 infracțiuni, dintre care 16 la regimul circulației pe drumurile publice, respectv 13 pentru conducere sub influența substanțelor psihoactive și una pentru conducere sub influența alcoolului. Printre drogurile depistate cu aparatele drugtest se numără metamfetamina, canabisul și cocaina.

În urma controalelor, au fost aplicate 18 sancțiuni contravenționale, dintre care 3 pentru conducerea sub influența băuturilor alcoolice (sub limita de infracțiune), conducătorilor auto fiindu-le reținut, în vederea suspendării, permisul de conducere. 


De asemenea, pentru neregulile privind starea tehnică a autovehiculelor au fost retrase 11 certificate de înmatriculare.

În toate cauzele au fost întocmite dosare de cercetare penală.


Exemple semnificative înregistrate în municipiul Cluj-Napoca:

  • Polițiștii rutieri au depistat în jurul orei 23.20, un conducător auto care se deplasa cu un autoturism, aflându-se sub influența substanțelor interzise.
  • De asemenea, în jurul orei 00.30 a fost depistat un alt conducător auto care se afla sub influența substanțelor psihoactive.
  • În jurul orei 01.40, a fost identificat un conducător auto care se afla la volanul unui autoturism neînmatriculat, ce avea montate plăcuțe cu numere de înmatriculare false, apaținând unui alt autoturism.
  • Un alt bărbat a fost depistat în jurul orei 03.00, conducând un autoturism sub influența substanțelor interzise, iar în urma controlului autovehiculului s-a identificat o substanță vegetală.

CITEȘTE ȘI:

13 șoferi, prinși drogați în Cluj într-o singură noapte. Un bărbat a fost prins mort de beat. FOTO

Ultimele Stiri
abonare newsletter