Actualitate

Proxenet și traficant de droguri, reținuți de polițiștii clujeni. Unul dintre ei ar fi obligat o femeie să se prostitueze în Cluj și Mureș. FOTO

Doi bărbați au fost reținuți de polițiști, fiind suspecți de proxenetism și trafic de droguri. Conform polițiștilor, unul dintre bărbați ar fi obligat o femeie să se prostitueze în mai multe locații din Cluj și Mureș.

Procurorii Serviciului Teritorial Cluj al DIICOT au reţinut doi bărbaţi, cercetaţi pentru proxenetism şi efectuarea de operaţiuni cu substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive/ Foto: IPJ Cluj Procurorii Serviciului Teritorial Cluj al DIICOT au reţinut doi bărbaţi, cercetaţi pentru proxenetism şi efectuarea de operaţiuni cu substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive/ Foto: IPJ Cluj

 

Procurorii Serviciului Teritorial Cluj al DIICOT au reţinut doi bărbaţi, cercetaţi pentru proxenetism şi efectuarea de operaţiuni cu substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive.


 

„La data de 4 august a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T.- S.T. Cluj, au efectuat 4 percheziții domiciliare, în județele Cluj și Mureș, la locuințele unor persoane bănuite de proxenetism și efectuarea de operațiuni cu substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive. 2 bărbați au fost reținuți, pentru 24 de ore.


Din cercetări a reieșit că, începând cu anul 2022, un bărbat ar fi înlesnit practicarea prostituției de către o femeie, pe care ar fi transportat-o în diferite locații, din județele Cluj și Mureș, în scopul practicării prostituției și și-ar fi însușit sumele de bani provenite din practicarea prostituției.

De asemenea, unul dintre bărbați i-ar fi comercializat celuilalt substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive sau droguri, care ar fi fost ulterior consumate atât de acesta, cât și de femeie și persoanele din anturajul acesteia. 


Substanțele susceptibile de a avea efecte psihoactive ar fi fost procurate, manipulate și distribuite mai multor persoane din județul Cluj și Mureș.

În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate 6 telefoane mobile, 1.800 de lei și 50 de euro, precum și obiecte care ar fost utilizate în timpul consumului de droguri.


În baza probatoriului administrat, procurorii au dispus măsura reținerii, pentru 24 de ore, a celor doi bărbați, în vârstă de 24 și 34 de ani.

În cursul zilei de astăzi, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Cluj, cu propunere de luare a măsurii arestului preventiv a celor 2 bărbați, pentru 30 de zile.


Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale, din cadrul Poliției Române.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul Inspectoratului Județean de Jandarmi Cluj și al Grupării Mobile de Jandarmi Târgu Mureș.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, au transmis reprezentanții IPJ Cluj.

 

CITEȘTE ȘI:

Traficanți de droguri, arestați în prag de UNTOLD. Distribuiau droguri și etnobotanice în Cluj. VIDEO

Doi polonezi care veneau la Untold, prinși cu substanțe interzise la graniță: „Mai aveau tuburi cu gaz lacrimogen şi veste anti-înjunghiere”

Ultimele Stiri
abonare newsletter