Actualitate

14 autobuze CTP, dotate cu suporți de biciclete. Pe ce rute circulă și care e orarul?

Bicicliștii clujeni își pot transporta bicicletele fără efort cu ajutorul autobuzelor dotate cu suporți de biciclete. Programul acestora poate fi consultat pe site-ul Companiei de Transport Public.

14 autobuze CTP, dotate cu suporți de biciclete. FOTO: Facebook/ Municipiul Cluj-Napoca 14 autobuze CTP, dotate cu suporți de biciclete. FOTO: Facebook/ Municipiul Cluj-Napoca

 

 


 

Compania de Transport Public Cluj-Napoca a anunțat că, în prezent, 14 autobuze din flota companiei sunt dotate cu suporți de biciclete, care vin în sprijinul iubitorilor mersului pe bicicletă. Este vorba de autobuze care circulă pe liniile 35, 43B, 46B, și 21.


 

„Pentru a veni în sprijinul celor care iubesc mersul pe bicicletă, în momentul de față, C.T.P. Cluj-Napoca S.A. are stabilite orare exacte de circulație ale celor 14 autobuze dotate cu suporți de biciclete. Cei care doresc, pot să cunoasca exact timpul de așteptare în stație al acestor autobuze”, se arată într-un anunț al companiei. 


Astfel, pe linia 35 vor fi alocate 6 autobuze cu suporți, pe linia 43B vor fi alocate 4 autobuze, pe linia 46B, 2 autobuze și pe linia 21, 2 autobuze. Aceste masini vor respecta un program bine evidențiat pe site-ul companiei, se arată în comunicat. Liniile sunt marcate cu o pictogramă precum cea din imaginea de mai jos.

Liniile pe care circulă autobuze dotate cu suporți de bicicletă sunt semnalizate pe site-ul CTP. FOTO: Captură ecran

Mai mult, la fiecare dintre autobuze, se poate verifica în prealabil dacă acesta este dotat cu suporți de bicicletă, aceeași pictogramă fiind afișată în dreptul orei.


Montarea de suporți pentru biciclete pe autobuzele CTP s-a realizat  întâi în 2020, în cadrul unui proiect pilot al Primăriei Cluj-Napoca împreună cu Compania de Transport Public. Pentru început, suportul pentru biciclete s-au regăsit pe următoarele linii de transport public: 43 (Grigorescu-Zorilor), 43B (Grigorescu - Calea Turzii), 35 (Piața Gării - Zorilor).

„Vom extinde acest nou serviciu dacă este considerat util" a transmis primarul Emil Boc, la acel moment.

CITEȘTE ȘI:

CTP Cluj-Napoca anunță modificări de trasee ca urmare a restricționării circulației rutiere în zona Parcului Central

abonare newsletter