Actualitate

COD GALBEN de INUNDAȚII în Cluj. Hidrologii avertizează că se pot depăși cotele de atenție

Pe lângă avertizarea cod galben de ploi torențiale și grindină emisă de meteorologi în județul Cluj, hidrologii au emis un cod galben de inundații pe mai multe râuri din județ.

COD GALBEN de inundații pe râurile din Cluj/ Foto: Facebook - Institutul Național de Hidrologie și Gospodărie a Apelor COD GALBEN de inundații pe râurile din Cluj/ Foto: Facebook - Institutul Național de Hidrologie și Gospodărie a Apelor

 

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, vineri, o atenţionare Cod galben de inundaţii, valabilă pe cursurile de apă Someșul Mic, Crișul Repede și Crișul Negru, în următoarele ore.


 

Avertizarea GOD GALBEN de inundații a intrat în vigoare la ora 15:15 și este valabilă până la ora 24:00.


Fenomenele vizate sunt scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de atenție, informează Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor.

Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici, creşteri de debite şi de niveluri, cu posibile depăşiri ale Cotelor de atenţie, pe râurile mici din bazinele hidrografice: Someșul Mic-bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior, Crișul Repede-bazin amonte S.H. Vadu Crișului și afluenții aferenți sectorului aval S.H. Vadu Crișului-amonte acumulare Lugaș, Crișul Negru-bazim amonte S.H. Sustiu și afluenții aferenți sectorului aval S.H. Sustiu-amonte S.H. Tinca, județele Cluj, Bihor.


De altfel, Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis vineri un cod galben de ploi torențiale, vânt puternic, vijelii și grindină pentru peste trei sferturi din țară, inclusiv Cluj.

Atenționarea este valabilă până duminică seara în peste trei sferturi din ţară.


 

CITEȘTE ȘI:

COD GALBEN de ploi torențiale, vânt puternic și vijelii în Cluj! Avertizarea, valabilă până duminică

Încă o baracă a ars pe strada Cantonului din Cluj-Napoca! 3 echipaje de pompieri au intervenit. FOTO

Ultimele Stiri
abonare newsletter