Actualitate

ALERTĂ. Cod PORTOCALIU de grindină, vânt puternic și furtuni, în zona de munte a Clujului

O alertă cod portocaliu este în vigoare pentru zona de munte a județului Cluj. Sunt așteptate fenomene meteo extreme, inclusiv grindină, intensificări ale vântului și descărcări electrice.

Cod PORTOCALIU de grindină, vânt puternic și furtuni, în zona de munte a Clujului. FOTO: Depositphotos.com Cod PORTOCALIU de grindină, vânt puternic și furtuni, în zona de munte a Clujului. FOTO: Depositphotos.com

 

 


Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare cod portocaliu, valabilă joi, între orele 16:30 și 17:15 în zona de munte cu cota peste 1.800 m. 

 


Se vor semnala : averse torențiale care vor acumula peste 30 - 35 l/mp, grindină, intensificări ale vântului, frecvente descărcări electrice - în zona avertizată s-au acumulat în jur de 40 l/mp în ultimele ore.

De asemenea, o avertizare cod galben de grindină și descărcări electrice este în vigoare în localitățile Iara, Săvădisla, Călățele, Măguri-Răcătău, Băișoara, Mărgău, Mărișel, Rișca, Ciurila, Beliș, Valea Ierii, până la ora 17. Se vor semnala : averse care vor depăşi local 25 l/mp, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, grindină.


Mesaje RO-Alert, emise în județ

„A fost transmis un mesaj de avertizare privind posibile averse torențiale care vor acumula peste 30 - 35 l/mp, grindină, intensificări ale vântului, frecvente descărcări electrice prin sistemul RoAlert către terminale mobile de pe raza comunelor Măguri Răcătău, Valea Ierii și Băișoara”, a transmis purtătorul de cuvânt al ISU Cluj.

CITEȘTE ȘI:

Cod galben de PLOI și VÂNT puternic, în județul Cluj. Până când e valabil?

abonare newsletter