Actualitate

Ghivecele de ratan, „gazde“ primitoare pentru numeroase tipuri de plante (P)

Cuvântul „paradis“ își are originea în vechea limbă persană, unde însemna o grădină construită de om.

Într-adevăr, atunci când te gândești la un spațiu primitor, în care să te relaxezi și să te bucuri de frumusețea naturii, în minte îți apare imaginea unei grădini frumos amenajate.

Astăzi, ai la îndemână atât semințele de flori, cât și orice alte accesorii necesare pentru a-ți construi, în curte sau pe terasă, propriul paradis. În acest scop, poți să folosești cu încredere ghivece din ratan cu forme sau dimensiuni dintre cele mai diferite. 


Ce este ratanul și cum se poate folosi în grădină?

Această denumire este atribuită mai multor specii de plante din subfamilia Calamoideae, ale căror tulpini și ramuri sunt de mult timp folosite de oameni în scopuri practice. Materialul obținut din ele este utilizat atât la crearea unor frumoase obiecte de mobilier, cât și pentru a împleti ghivece pentru flori.


Amplasarea unor ghivece ratan în grădină, balcon, pe terasă sau în fața casei oferă numeroase beneficii. Materialul este deosebit de rezistent la acțiunea razelor ultraviolete și a altor factori atmosferici nocivi, astfel încât durata sa de viață este îndelungată. 

Produsele nu se decolorează, nu se umflă și nu putrezesc, ci rămân timp îndelungat așa cum le-ai cumpărat. Folia protectoare galvanizată aplicată pe interior contribuie și ea la creșterea rezistenței. În plus, curățarea lor se poate realiza cu mare ușurință, fără a provoca daune.


Dacă vrei să beneficiezi de toate aceste avantaje cumpărând ghivece din ratan, trebuie să știi că sunt disponibile într-o mare varietate de dimensiuni, forme și culori, ceea ce îți va permite să fii creativ și să transformi în realitate aproape toate decorurile pe care ți le-ai putea imagina. 

Plantele se simt bine astfel depozitate, deci poți planta în cele mai bune condiții crăițe, ochiul boului, flori de piatră sau orice alte flori îți plac și a căror vedere sau mirosire îți oferă o stare de bine. 


Modele recomandate de ghivece din ratan

Setul Cylindra cuprinde 3 ghivece care oferă eleganță și stil oricărei grădini sau terase, deoarece scot în evidență farmecul și frumusețea plantelor. Forma cilindrică oferă posibilitatea de a le amplasa atât în exteriorul casei, pe timp de vară, cât și în interior, odată cu sosirea zilelor răcoroase de toamnă și iarnă. Mutarea se face foarte ușor, datorită greutății reduse. Cele trei produse au dimensiuni diferite: unul mai mic, de 28 x 28 x 28,3 centimetri, altul mijlociu, de 36 x 36 x 37,3 centimetri și un al treilea mai mare, cu dimensiunile de 43,7 x 43,7 x 44,3 centimetri. Deși produsul în sine cântărește doar 5,87 kilograme, are capacitatea de a susține o greutate de până la 85 de kilograme.


Un alt model apreciat de ghivece din ratan este Keter Cube M, de culoare maronie, cu o textură și un aspect asemănătoare cu cele ale lemnului natural. Produsul de formă cubică are următoarele dimensiuni: 29,5 x 29,5 x 29,7 centimetri. Ușor de manevrat datorită greutății de numai 3,70 kilograme, are totuși capacitatea de a susține o greutate de 30 de kilograme. 

Alege cele mai frumoase modele de ghivece ratan și vei putea să te bucuri, în propriul paradis de acasă, de priveliștea plantelor tale preferate!

CITEȘTE ȘI:

Strada Andrei Șaguna e superbă! A fost „îmbrăcată” în sute de ghivece cu flori: „O imagine ca-n Veneția” FOTO

abonare newsletter