Actualitate

Pagube imense după furtunile și seceta din iulie, în județul Cluj. Zeci de drumuri, podețe și culturi agricole au fost afectate

Zeci de drumuri și podețe au fost avariate în mai multe localități din Cluj, din cauza ploilor puternice de la începutul lunii iulie. Totodată, mai multe culturi din județul Cluj au fost afectate de secetă.

Zeci de drumuri și podețe au fost avariate în mai multe localități din Cluj, din cauza ploilor puternice de la începutul lunii iulie. Totodată, mai multe culturi din județul Cluj au fost afectate de secetă/ Foto 1: Facebook - Institutul Național de Hidrologie și Gospodărie a Apelor/ Foto 2: pixabay.com Zeci de drumuri și podețe au fost avariate în mai multe localități din Cluj, din cauza ploilor puternice de la începutul lunii iulie. Totodată, mai multe culturi din județul Cluj au fost afectate de secetă/ Foto 1: Facebook - Institutul Național de Hidrologie și Gospodărie a Apelor/ Foto 2: pixabay.com

 

În mai multe comune din județul Cluj s-au creat pagube din cauza ploilor abundente de la începutul lunii iulie.


 

Instituția Prefectului împreună cu Comitetul pentru Situații de Urgență Cluj au evaluat recent pagubele cauzate de vremea rea în localitățile din județul Cluj.


Este vorba de satele și comunele ce aparțin de 3 unități administrativ-teritoriale din Cluj și anume comuna Țaga, comuna Geaca, comuna Râșca.

Din cauza ploilor, în comuna Țaga, au fost afectate mai multe străzi și drumuri sătești.


În comuna Geaca au fost afectate de scurgerile de pe versanți 6 drumuri de exploatație.

Totodată, în comuna Râșca, din cauza ploilor puternice de la începutul lunii pe lângă drumurile avariate de scurgerile de pe versanți, zidul de sprijin de pe Valea Fericirii a fost distrus. Potrivit reprezentanților Comitetului pentru Situații de Urgență Cluj, a fost distrus zidul de sprijin existent și dislocarea parțială a corupului drumului și a fundațiilor izolate de parapet. Tot pe raza localității Râșca, podețul DC 118-Râșca-Dealu Mare-Lăpuștești a fost distrus.


Stațiunea de Cercetare Horticolă din cadrul USAMV Cluj, afectată de seceta pedologică

Conform aceluiași raport al Comitetului pentru Situații de Urgență Cluj, în perioada iunie-iulie, mai multe culturi aparținând Stațiunii de Cercetare Horticolă din cadrul USAMV Cluj au fost afectate de secetă.

Culturi afectate de secetă/ Foto: captură ecran hotărâre

„Instituţia Prefectului-Judeţul Cluj va sprijinii demersurile unitățiilor administrativ teritoriale afectate, mentionate mai sus, la structurile centrale de decizie: Ministerul  Dezvoltării, Lucrărilor Publice si Administraţiei, Compania Națională de Investiții, în vederea obtinerii de fonduri financiare pentru refacerea elementelor de infrastructură și altor obiective care au suferit pagube în urma calamitățiilor naturale”, se arată în hotărâre.


 

CITEȘTE ȘI:

Mii de hectare de porumb, compromise în Arad. Secetă severă fără precedent în ultimii 30 de ani

Risc de secetă pe jumătate din UE, inclusiv în România. S-ar putea lua măsuri extraordinare de gestionare a apei și energiei

abonare newsletter