Actualitate

Cod galben de GRINDINĂ și VIJELII la Cluj! Până când e valabil?

Clujul se află sub cod galben de vreme severă, duminică. Grindină, ploi torențiale și vijelii, printre fenomenele prognozate.

Cod galben de GRINDINĂ și VIJELII la Cluj! FOTO: Depositphotos.com Cod galben de GRINDINĂ și VIJELII la Cluj! FOTO: Depositphotos.com

 

 


Administrația Naţională de Meteorologie a emis, duminică, o nouă avertizare de ploi torențiale, grindină și vijelii. Alerta de vereme severă, care intră în vigoare la ora 13.00 și este valabilă până la noapte, vizează 25 de județe. 

 


Începând cu ora 13.00, 25 de județe, între care și județul Cluj, vor fi sub avertizare cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată. Alerta expiră în această noapte, la ora 23.00. 

Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News


 În intervalul menționat, în Crișana, Maramureș, Transilvania, la munte și local, mai ales la deal, în Muntenia, Moldova și Oltenia, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torenţiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului, izolat vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși local 20...25 l/mp și izolat 40 l/mp.


Zonele vizate de atenționarea meteo de vreme severă. FOTO: Meteoromania.ro

Manifestări de instabilitate atmosferică vor fi pe arii mai restrânse și în sudul și sud-estul teritoriului, arată meteorologii.

FOTO: Depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Vreme extremă până la început de august. Vezi prognoza meteo săptămânală

abonare newsletter