Actualitate

Alimentele vândute pe stradă, PERICULOASE. Avertismentul medicilor: „Puteți ajunge la spital!”

Alimentele vândute pe stradă pot fi periculoase pentru sănătate. Medicii avertizează că, dacă produsele sunt ținute în soare și căldură, se degradează într-un ritm accelerat și pot afecta sănătatea.

Alimentele vândute pe stradă, PERICULAOSE. FOTO: Monitorul Expres Alimentele vândute pe stradă, PERICULAOSE. FOTO: Monitorul Expres

 

 


Alimentele cumpărate de pe marginea drumului, deși provin de la producători locali și pot avea calitate mai bună decât produsele din supermarketuri, pot reprezenta adevărate pericole publice. Când alimentele sunt ținute în soare pentru perioade prelungite, acestea pot deveni periculoase pentru sănătate.

 


Astfel, păstrate în condiții improprii, în special brânza, ouăle, laptele, fructele și legumele, deşi mai ieftine decât în magazine, ne pot amenința sănătatea. Comisarii de la Protecția consumatorului și medicii avertizează: consumul produselor ţinute în căldură ne trimite direct în spital!

Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

Costul pentru sănătate este mult mai mare în cazul celor care cumpără ouă, brânză sau alte alimente perisabile direct de pe stradă, când temperaturile sunt aproape sau chiar peste 30 de grade, potrivit Știrile TVR. Tot pe trotuare, după ce sunt ținute ore în șir în soare, se vând și legumele sau fructele.


ANPC: Nu cumpărați din locuri neautorizate!

Reprezentanții Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului le recomandă oamenilor să nu cumpere produse alimentare din locuri neautorizate, întrucât comerciantul respectiv nu are posibilitatea să asigure condițiile optime de transport, depozitare și comercializare și nu poate elibera bonul cu care să fie justificată tranzacția comercială.

Riscul este achiziționarea unui produs neconform sau chiar nesigur, care poate afecta sănătatea.


Comercianții care își vând marfa pe stradă, fără autorizații, riscă amenzi între 1.000 și 3.000 de lei.

CITEȘTE ȘI:

SLUJBE pentru ploaie, în bisericile din țară. Patriarhia, apel la rugăciune pentru încetarea secetei

Ultimele Stiri
abonare newsletter