Actualitate

Arșinel trebuie să returneze 50.000 euro, după ce a rămas fără certificatul de Revoluționar

Alexandru Arșinel a rămas fără certificat de revoluționar, fiindu-i retras de către forul competent cu emiterea acestor acte. Actorul va trebui să restituie toate sumele primite de la stat din 2015 până în prezent.

Arșinel trebuie să returneze 50.000 euro, după ce a rămas fără certificatul de Revoluționar. FOTO: Inquam Photos / Alexandru Busca Arșinel trebuie să returneze 50.000 euro, după ce a rămas fără certificatul de Revoluționar. FOTO: Inquam Photos / Alexandru Busca

 

 


Celebrul actor a rămas fără certificat de revoluționar, fiindu-i retras de către forul competent cu emiterea acestor acte. 

 


Alexandru Arșinel, în vârstă de 83 de ani, deținea certificatul de revoluționar, astfel că încasa de la stat 33.730 de lei pe an, mai exact circa 2.810 lei pe lună, scrie Newsweek.ro. De asemenea, celebrul actor nici nu achita impozit pentru casa în care locuiește.

Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

În urmă cu ceva timp, acesta preciza că l-a primit deoarece a fost primul care a vorbit de la balconul Radio și că nu a văzut Revoluția la televizor, ci a fost prins în mijlocul evenimentelor, mai arată sursa citată.


După Revoluție, numeroși români au cerut statului certificate de revoluționari. Mai târziu, în 2015, Alexandru Arșinel a înaintat, de asemenea, o astfel de solicitare.

În același an, împotriva maestrului a fost depusă o contestați, însă Comisia Parlamentară a Revoluţionarilor din Decembrie a considerat-o neîntemeiată, conform Impact.ro.


Acum, la 7 ani distanță, forul competent cu emiterea acestor acte a decis să-i retragă actorului certificatul de revoluționar. În document se precizează că Alexandru Arșinel nu a avut un rol determinant la declanșarea sau victoria Revoluției Române din Decembrie 1989.

CITEȘTE ȘI:

SLUJBE pentru ploaie, în bisericile din țară. Patriarhia, apel la rugăciune pentru încetarea secetei

Ultimele Stiri
abonare newsletter