Actualitate

Zeci de amenzi, după controlarea taxiurilor de la aeroporturi. Un șofer a fost prins drogat la volan

Poliţiştii de la Transporturi au aplicat amenzi în valoare de peste 21.000 de lei, în urma unei acţiuni de control privind legalitatea taxiurilor şi a maşinilor închiriate din zona aeroporturilor din România.

Zeci de amenzi, după controlarea taxiurilor de la aeroporturi. FOTO sugestiv: Facebook/ GOTO Parking Zeci de amenzi, după controlarea taxiurilor de la aeroporturi. FOTO sugestiv: Facebook/ GOTO Parking

 

 


Poliţiştii Direcţiei Transporturi au făcut săptămâna aceasta controale în zonele aeroporturilor pentru a verifica modul în care este respectată legislaţia în domeniul transportului de persoane cu taximetre şi maşini închiriate. 

 


În cadrul acțiunii, au fost aplicate 75 de amenzi contravenţionale în valoare totală de 21.295 de lei. De asemenea, un şofer a fost depistat drogat la volan, iar pentru patru autovehicule au fost retrase certificatele de înmatriculare, din cauza unor defecţiuni tehnice sau dotări nepermise de lege.

Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

„Au fost verificate 195 de autovehicule, legitimate 221 de persoane şi aplicate 75 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 21.295 de lei”, potrivit unui comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române.


Din totalul sancţiunilor, 21 au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 38/2003 privind transportul de persoane în regim de taxi şi în regim de închiriere, cu modificările şi completările ulterioare, 46 pentru încălcarea normelor privind circulaţia pe drumurile publice şi opt la alte acte normative.

Totodată, pentru defecţiuni tehnice sau dotări suplimentare nepermise de lege au fost retrase patru certificate de înmatriculare şi reţinut un permis de conducere.


La activităţile de control au participat poliţişti din cadrul structurilor de poliţie transporturi, structurilor de poliţie rutieră şi jandarmi.

CITEȘTE ȘI:

Accident între o mașină și un taxi pe strada Bucium, din Cluj-Napoca. FOTO

abonare newsletter