Actualitate

Primăria Florești îi ajută pe cei care au fost afectați de incendii. Vor primi sume de până la 4.800 de lei

Familiile din Florești care au suferit de pe urma incendiilor care au avut loc în luna aprilie, respectiv luna mai, vor primi ajutor financiar din partea primăriei. Familiile vor primi sume cuprinse între 1.000 și 4.800 de lei.

Incendiul de pe strada Porii din data de 7 aprilie 2022/ Foto: ISU Cluj Incendiul de pe strada Porii din data de 7 aprilie 2022/ Foto: ISU Cluj

 

Consiliul Local Florești a aprobat, joi, în cadrul ședinței, acordarea unui sprijin financiar pentru familiile care au avut de suferit de pe urma incendiilor din luna aprilie, respectiv luna mai.


 

În data de 7 aprilie 2022, un incendiu puternic a izbucnit pe strada Porii din Florești. 


 

Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

 


În urma incendiului mai multe familii s-au trezit cu apartamentele distruse complet de flăcări. Intervenția pompierilor a durat mai bine de șapte ore, timp în care aceștia au întâmpinat mai multe probleme. Incendiul a cuprins o suprafață totală de 1.000 mp, iar în total, opt apartamente au fost afectate de flăcări. De asemenea, s-au înregistrat pagube însemnate în mai multe apartamente de la etajele 2 și 3, din cauza apei utilizate pentru stingerea incendiului.

Potrivit hotărârilor care au fost votate prin vot secret, 13 persoane care locuiau în blocul de pe strada Porii vor primi bani de la primăria Florești, iar sumele variază, de la 1.000 de lei până la 4.800 de lei. Potrivit hotărârilor, două familii vor primi suma de 1.000 de lei, șase familii suma de 1.500 de lei, iar cinci familii care au fost cele mai afectate de incendiul din data de 7 aprilie vor primi suma de 4.800 de lei.


În 1 mai 2022 un alt incendiu puternic a izbucnit la un bloc de pe strada Stejarului din comuna Florești. În urma incendiului 15 locatari din apartamentele situate pe scara de bloc s-au autoevacuat înainte de sosirea pompierilor. Flăcările au afectat un apartament situat la etajul 2 și balcoanele situate la etajele 3 și 4 de deasupra acestuia. Un bărbat a suferit arsuri pe față și mâini și a fost transportat la spital.

Conform hotărârii, o persoană va beneficia de suma de 1.500 de lei în vederea efectuării unor lucrări de reparație la apartamentul distrus. 


Potrivit raportului de specialitate, în apartamentul distrus de flăcări de pe strada Stejarului au fost constatate următoarele pagube: „Apartamentul a fost inundat cu fum în totalitate, geamul de la balcon afectat, sistemul de climatizare de pe balconul apartamentului afectat, panourile de plastic de pe balcon afectat, 4 mp. inundate cu fum, decorativul de pe balconul nr. 2, ușa de la intrare afectată de călduri și fum, mp decorativă afectată la balconul nr.1”.

 

CITEȘTE ȘI:

Incendiu la un apartament de pe strada Porii din Florești. VIDEO

Floreștenii afectați de incendiul de pe strada Porii, cazați în pensiunile din comună. 7 apartamente au fost distruse complet de flăcări. FOTO/VIDEO

Șirul evenimentelor la incendiul violent din Florești. De ce s-a propagat atât de repede focul? 1.000 de mp au ars. FOTO

Incendiu într-un bloc de pe strada Stejarului din Florești! Pompierii sunt la fața locului. FOTO

Un bărbat a suferit arsuri pe față și mâini în incendiul de la blocul din Florești. 15 locatari s-au autoevacuat. FOTO

abonare newsletter