Actualitate

Atenție când conduceți pe timp de ploaie. „Șofer acrobat”, surprins pe Calea Turzii. VIDEO

Drumurile din municipiul Cluj-Napoca au devenit alunecoase din cauza ploii care a fost prezentă miercuri pe tot parcursul zilei. Un șofer a fost filmat în timp ce s-a învârtit cu mașina într-o curbă pe Calea Turzii din municipiul Cluj-Napoca.

Drumurile din municipiul Cluj-Napoca au devenit alunecoase din cauza ploii care a fost prezentă miercuri pe tot parcursul zilei/ Foto: captură ecran video Drumurile din municipiul Cluj-Napoca au devenit alunecoase din cauza ploii care a fost prezentă miercuri pe tot parcursul zilei/ Foto: captură ecran video

 

Un șofer a fost filmat miercuri, 6 iulie, în timp ce a executat perfect o rotație de 360 de grade în timp ce cobora pe Calea Turzii din municipiul Cluj. 


 

Din filmările surprinse de camera de bord al unui șofer se poate observa cum persoana de la volan într-o curbă a pierdut controlul mașinii și a ajuns pe contrasens executând o piruetă aproape perfectă, după cum a spus șoferul care a surprins scena.


 

Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

 


Din fericire, nimeni nu a fost rănit, iar șoferul care venea de pe contrasens a frânat la timp.

Sfaturi pentru a conduce pe timp de ploaie

Condusul pe timp de ploaie poate fi o misiune foarte dificilă și periculoasă.


De la primele semne de ploaie trebuie redusă viteza. Astfel se diminuează riscul apariției acvaplanării, acel fenomen de derapaj al mașinii pe o peliculă de apă. Acvaplanarea se produce atunci când banda de rulare a anvelopei nu elimină toată apa dintre aceasta și asfalt. Astfel, pneurile își pierd aderența, iar șoferul pierde controlul asupra direcției de mers.

Pe timp de ploaie este obligatoriu menținerea unei distanțe suficient de mare între mașina în care vă aflați și cea din față.


Înainte de a ieși cu mașina pe vreme ploioasă, asigurați-vă că echipamentul mașinii dumneavoastră este în stare de funcționare. Verificați farurile, stopurile și ștergătoarele pentru a vă asigura că funcționează atunci când va fi nevoie de ele.

Evitați frânarea bruscă. Încercați să încetiniți autovehiculul prin ridicarea piciorului de pe accelerație mai devreme decât ar fi necesar pentru a vă pregăti să încetiniți sau să opriți.

 

Sursă video: Facebook Șoferi De Week-end CLUJ - Botár András

CITEȘTE ȘI:

VIDEO. Mașină, filmată în timp ce merge pe CONTRASENS pe A3. Polițiștii clujeni îl caută pe șofer

Distracție cu peripeții într-o parcare din Gherla. Un șofer a făcut drifturi și a ajuns într-un stâlp. VIDEO

Ultimele Stiri
abonare newsletter