Actualitate

A fost prelungit CODUL GALBEN de ploi torențiale în Cluj! VEZI până când este valabil

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, miercuri, o nouă avertizare Cod galben de ploi torențiale, grindină și vijelii pentru mai multe județe din țară, inclusiv Cluj.

Meteorologii ANM au emis un cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată/ Foto: Monitorul de Cluj Meteorologii ANM au emis un cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată/ Foto: Monitorul de Cluj

 

Meteorologii ANM au emis un cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată, valabil de miercuri, 6 iulie de la ora 10:30, până joi, 7 iulie, până la ora 12:00.


 

În intervalul menționat, în centrul, nordul și nord-estul țării, apoi și în sud și est, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice și pe arii restrânse vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 25...40 l/mp.


 

Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

 


Avertizarea meteo emisă de meteorologi/ Foto: meteoromania.ro

De asemenea, meteorologii au emis un Cod portocaliu de vreme instabilă pentru judeţe din centrul, sudul şi nord-estul ţării.

Avertizarea Cod portocaliu de vreme instabilă este valabilă în intervalul 6 iulie ora 12:00-7 iulie ora 12:00.


În jumătatea de nord a Moldovei, local în Transilvania, Muntenia și nord-estul Olteniei vor fi averse torențiale, vijelii (rafale de peste 70...80 km/h), frecvente descărcări electrice și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși local 35...40 l/mp și pe arii restrânse 50...80 l/mp.

„În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj”, au transmis reprezentanții ANM.


 

CITEȘTE ȘI:

Vântul a făcut ravagii! O mașină, distrusă de un acoperiș luat de furtună. FOTO

Zeci de drumuri și podețe, DISTRUSE de viitură, în județul Cluj. Prefectura cere bani de la Guvern pentru reparații

Ultimele Stiri
abonare newsletter