Actualitate

Cod galben de vreme severă în județul Cluj. Meteorologii anunță ploi torențiale, vijelii și grindină

Meteorologii au emis o nouă avertizare de Cod galben de ploi şi vijelii, care va fi valabilă pe parcursul zilelor de marţi şi miercuri, în mai multe județe din țară, inclusiv Cluj.

Meteorologii au emis o nouă avertizare de Cod galben de ploi şi vijelii, care va fi valabilă pe parcursul zilelor de marţi şi miercuri/ Foto: Monitorul de Cluj Meteorologii au emis o nouă avertizare de Cod galben de ploi şi vijelii, care va fi valabilă pe parcursul zilelor de marţi şi miercuri/ Foto: Monitorul de Cluj

 

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o nouă atenţionare meteo Cod galben de averse şi furtuni pentru mai multe județe din țară, inclusiv Cluj pe parcursul zilei de marți și miercuri.


 

De marţi, la ora 12:00, până miercuri, la ora 20:00, va fi în vigoare un Cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată în sud-vest, în zona montană şi submontană. 


 

Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

 


Potrivit meteorologilor, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, astăzi (5 iulie – n.red.) în sud-vest, în zona montană și submontană, iar la noapte (5/6 iulie) şi miercuri (6 iulie) ploile se vor muta treptat şi în vest, centru, nord, nord-est şi sud. Vor fi averse cu caracter torenţial, frecvente descărcări electrice şi pe arii restrânse vijelii şi grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi local 25 - 35 l/mp.

Avertizarea meteo emisă de meteorologi/ Foto: meteoromania.ro



Judeţele avertizate sunt: Bihor, Satu Mare, Maramureş, Mureş, Sălaj, Cluj, Alba, Sibiu, Bistriţa Năsăud, Braşov, Covasna, Harghita, Neamţ, Suceava, Botoşani, Iaşi, Bacău (vest şi nord-vest), Vrancea (vest), Buzău (nord-vest), Prahova, Dâmboviţa, Teleorman, Dâmboviţa, Giurgiu. 


De asemenea, meteorologii au emis și un Cod portocaliu de vreme instabilă, valabil în intervalul 5 iulie, ora 14:00 - 6 iulie, ora 10:00.

În după-amiaza zilei de astăzi (5 iulie), local în Oltenia, în nordul Munteniei și în Carpații Meridionali, apoi și în Banat, sudul Crișanei și sud-vestul Transilvaniei, vor fi averse torențiale, vijelii (rafale de peste 70...80 km/h și izolat 90 km/h) și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși local 35...40 și pe arii restrânse 50...60 l/mp.


Judeţele ce vor intra sub Cod portocaliu de vijelii sunt: Arad, Alba (sud), Timiş, Hunedoara, Caraş-Severin, Sibiu (sud, sud-vest), Gorj, Mehedinţi, Vâlcea, Dolj, Olt, Argeş, Dâmboviţa (nord) şi Prahova (nord).

 

CITEȘTE ȘI:

Vremea se schimbă în Cluj! Maximele vor scădea cu până la 10 grade și se întorc ploile

Cum va fi vremea în următoarele 4 săptămâni. Un nou val de căldură din 18 iulie

Vântul a făcut ravagii! O mașină, distrusă de un acoperiș luat de furtună. FOTO

Zeci de drumuri și podețe, DISTRUSE de viitură, în județul Cluj. Prefectura cere bani de la Guvern pentru reparații

abonare newsletter