Actualitate

Vremea se schimbă în Cluj! Maximele vor scădea cu până la 10 grade și se întorc ploile

Vremea se schimbă în Cluj. După zile cu maxime de peste 34-35 de grade Celsius, mercurul din termometre va scădea brusc până la 24 de grade Celsius. Vezi prognoza meteo pentru această săptămână.

După zile cu maxime de peste 34-35 de grade Celsius, mercurul din termometre va scădea brusc până la 24 de grade Celsius/ Foto: monitorulcj.ro După zile cu maxime de peste 34-35 de grade Celsius, mercurul din termometre va scădea brusc până la 24 de grade Celsius/ Foto: monitorulcj.ro

 

Potrivit site-ului Accuweather, temperaturile vor scădea simțitor în Cluj, iar ploile își vor face simțită prezența.


 

De la zile cu 34-35 de grade Celsius, clujenii vor avea parte cu zile în care maximele nu vor depăși 22-24 de grade Celsius.


 

Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

 


Cum va fi vremea la Cluj în această săptămână?

Marți, 5 iulie, ne vom bucura de 34 de grade Celsius, iar șansele de ploaie vor fi aproape inexistente. Cerul va fi predominant însorit, iar pe timpul nopții sunt așteptate 18 grade Celsius.

De miercuri temperaturile încep să scadă. De la 34 de grade înregistrate marți, miercuri vor fi așteptate 24 de grade. Șansele de ploaie cresc la 94%, iar cerul va fi înnorat. Minima va fi de 14 grade Celsius.


De joi, 7 iulie, temperaturile încep din nou să crească, însă maximele nu vor mai depăși 30 de grade Celsius. Pe timpul zilei vor fi așteptate 26 de grade Celsius, iar noaptea doar 13 grade Celsius.

Vineri șansele de precipitații cresc la 88%, iar cerul va fi acoperit de nori în proporție de 49%. Temperaturile maxime vor rămâne în jurul valorii de 24 de grade, iar pe timpul nopții sunt așteptate 14 grade.


Din păcate weekend-ul nu vine cu vești prea bune. Șansele de ploaie rămân la 80%, iar vântul va sufla cu putere (35 km/h). Cerul va fi predominant acoperit de nori. Temperaturile maxime vor fi în jurul valorii de 22 de grade Celsius, iar minima va coborî la 13 grade Celsius.

Duminică, 10 iulie, scăpăm de ploi, însă vântul va sufla cu putere (48 km/h). Șansele de ploaie vor scădea la 28%, iar cerul va fi acoperit de nori în proporție de 67%. Pe timpul zilei vor fi așteptate 24 de grade Celsius, iar pe timpul nopții 10 grade Celsius.

Vremea în Transilvania în următoarele două săptămâni

Valorile de temperatură vor scădea semnificativ în a doua parte a acestei săptămâni, la nivelul întregii ţări, şi va ploua pe arii extinse, potrivit prognozei pentru următoarele două săptămâni, elaborate de Administraţia Naţională de Meteorologie.

În Transilvania, va fi cald la începutul acestei săptămâni, când media temperaturilor maxime va fi de 32...34 de grade. Vremea se va răci semnificativ în 6 iulie, iar până în 11 iulie cu mici variaţii de la o zi la alta se va înregistra o medie a temperaturilor maxime cuprinsă între 22 şi 26 de grade. După acest interval temperatura va creşte, iar până la o medie regională de 30 de grade în 17 iulie.

Temperaturile minime vor fi în jur de 16 grade în primele 3 zile, apoi de asemenea se va înregistra o scădere semnificativă până spre o medie de 10 grade în data de 11 iulie, iar spre mijlocul lunii iulie se va ajunge la valori de 12...13 grade.

Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuat în prima jumătate a intervalului (până spre 11 iulie) când pe arii relativ extinse vor fi averse însemnate cantitativ. Ulterior probabilitatea pentru averse va fi mai redusă.

 

CITEȘTE ȘI:

Cum va fi vremea în următoarele 4 săptămâni. Un nou val de căldură din 18 iulie

Vântul a făcut ravagii! O mașină, distrusă de un acoperiș luat de furtună. FOTO

Ultimele Stiri
abonare newsletter