Actualitate

Prognoza meteo pentru începutul lunii iulie, în Cluj. Sunt așteptate temperaturi caniculare, dar și ploi

Județul Cluj se află vineri, 1 iulie, încă sub cod galben și portocaliu de caniculă. După mai multe zile de temperaturi caniculare, meteorologii anunță ploi.

După caniculă vin furtunile/ Foto: pixabay.com După caniculă vin furtunile/ Foto: pixabay.com

 

Cea mai mare parte a ţării se află, vineri, sub avertizăre de caniculă şi disconfort termic.


 

Potrivit prognozei Accuweather, în acest weekend temperaturile din Cluj nu vor coborî sub 30 de grade Celsius, însă sunt așteptate reprize de ploaie.


 

Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

Prognoza meteo în următoarele 3 zile, în Cluj

Vineri, 1 iulie, județul Cluj se află încă sub avertizare Cod galben și Cod portocaliu de caniculă și disconfort termin. În această zi maximele vor ajunge până la 36 de grade Celsius, iar pe timpul nopții sunt așteptate 18 grade. Cerul va fi în mare parte însorit, iar șansele de ploaie sunt de 40%.


Sâmbătă cresc șansele de precipitații la 66%, însă maximele rămân la fel de ridicate, fiind așteptate 33 de grade Celsius pe timpul zilei și 18 grade pe timpul nopții.

Duminică, 3 iulie, cerul va fi predominant acoperit de nori, iar șansele de ploaie vor fi de 40%. Maximele vor ajunge la 32 de grade Celsius, iar pe minimele vor coborî la 17 grade Celsius. 


Prognoza meteo pentru luna iulie

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a realizat estimări ale valorilor termice pentru perioada 4 iulie-1 august. 

Potrivit ANM, românii vor avea parte de o lună iulie cu temperaturi caniculare, dar și cu reprize de ploi torențiale.


În săptămâna 4-11 iulie valorile termice vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile sud-estice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale. Regimul pluviometric va fi excedentar în majoritatea regiunilor, dar mai ales în cele centrale și la munte. Excepție va face sud-estul țării, unde cantitățile de precipitații vor fi normale pentru acest interval.

În săptămâna 11-18 iulie temperatura medie a aerului va avea valori în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, posibil ușor mai coborâte local în regiunile intracarpatice. Cantitățile de precipitații vor avea o tendință deficitară în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în zonele montane.

În perioada 18-25 iulie temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toată țara, dar mai ales în regiunile vestice. Regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în centru și la munte.

În săptămâna 25 iulie-1 august mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi deficitare în toate regiunile, dar mai ales la munte.

 

CITEȘTE ȘI:

COD ROȘU de caniculă în județele de lângă Cluj! Se vor înregistra temperaturi maxime extreme

Județul Cluj, sub cod galben și cod portocaliu de caniculă. Temperaturile pot ajunge la 38 de grade

4 spații de refugiu în care te poți răcori și hidrata, în Cluj-Napoca. Vezi ce măsuri trebuie să iei pe timp de caniculă

abonare newsletter