Actualitate

Cum va fi vremea în Transilvania în următoarele două săptămâni? Vremea rămâne caldă, însă din iulie vin ploile

Administrația Națională de Meteorologie a emis, luni, prognoza meteo pentru intervalul 27 iunie - 10 iulie. Vremea va deveni din ce în ce mai caldă.

Administrația Națională de Meteorologie a emis, luni, prognoza meteo pentru intervalul 27 iunie-10 iulie. Vremea va deveni din ce în ce mai caldă/ Foto: pixabay.com Administrația Națională de Meteorologie a emis, luni, prognoza meteo pentru intervalul 27 iunie-10 iulie. Vremea va deveni din ce în ce mai caldă/ Foto: pixabay.com

 

Vremea se va încălzi în următoarele zile şi în multe regiuni va fi chiar caniculară, iar probabilitatea de averse va fi mai mare, în aproape toată ţara, după 1 iulie, conform estimărilor Administraţiei Naţionale de Meteorologie pentru intervalul 27 iunie - 10 iulie.


Vremea în Transilvania

În Transilvania, până spre finalul primei săptămâni vremea se va încălzi, iar din data de 29 iunie va deveni local caniculară, cu o medie a maximelor termice pe întreaga regiune de 34-35 de grade. Va creşte şi media minimelor termice, ce se va situa între 13 şi 16 grade. 

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

 

În zilele care vor urma valorile termice vor scădea treptat, iar la finalul intervalului de prognoză maximele vor ajunge în medie să se situeze în jurul a 26 de grade, iar media minimelor va avea valori între 12 şi 14 grade.


Vor fi averse în fiecare zi, până la finalul lunii iunie, pe suprafeţe mici, apoi pe arii mai extinse. Din data de 1 iulie vor fi averse aproape zilnic.

Vremea la munte

La munte, vremea va fi mai caldă decât în mod normal la această dată. În general, media maximelor termice va avea valori între 19 şi 23 de grade, iar a minimelor între 11 şi 13 grade. Vor fi averse în fiecare zi, pe arii mai extinse după data de 1 iulie.


 

CITEȘTE ȘI:

Săptămână CANICULARĂ la Cluj! VEZI cum va fi vremea în următoarele zile

Vântul a făcut ravagii! O mașină, distrusă de un acoperiș luat de furtună. FOTO

Liniștea dinaintea furtunii? Canicula ar putea aduce fenomene meteo extreme în zonă

Ultimele Stiri
abonare newsletter