Actualitate

Concert coral susținut de Corul Alla Breve la Biserica cu Două Turnuri

Clujenii sunt invitați luni, 3 noiembrie, de la ora 17;00, să participe la un concert coral, la Biserica cu Două Turnuri, susținut de Corul Alla Breve din Odorheiu Secuiesc sub bagheta dirijorului Kovács László.

Afișul concertul coral susținut de Corul Alla Breve la Biserica cu Două Turnuri Afișul concertul coral susținut de Corul Alla Breve la Biserica cu Două Turnuri

Corul Alla Breve a fost înființat în februarie 1993 de către tineri melomani din Odorheiu Secuiesc la inițiativa dirijorului Kovács László. Cei 35 de membri ai corului cântă fără întreruprere de peste 10 ani.

Corul a participat la diferite evenimente în mai multe orașe și sate, la festivaluri, inaugurări. În anul 2013, Corul Alla Breve participat la concursuri internaționale distincte: la ediția 23-lea a Concursului Internațional de Coruri Camerale din Pécs, Ungaria (Premiul III și un premiu special) și la Festivalul Coral Liviu Borlan din Baia Mare (Trofeul Liviu Borlan).


Pe lângă turneuri în străinătate, corul cântă cu regularitate la programele Casei de Cultură, a Primăriei și a Bisericilor din Odorhei. Pentru realizările artistice deosebite corul a primit distincția de Cununa de Aur.

Corul a realizat ți o înregistrare CD cu piese religioase, madrigale, gospel, prelucrări de cântece populare și de muzică ușoară.


Cine este Kovács László?

Născut în 1960, Kovács László este absolvent al Liceului de Muzică din Cluj Napoca, mai târziu a Conservatorului „Gheorghe Dima” . Pe parcurs a urmat mai multe cursuri de perfecţionare în dirijorat la Budapesta şi Debrecen.

Începând cu anul 1983 este instructor muzical în cadrul Casei de Cultură din Odorheiu Secuiesc, fiind membru activ timp de 10 ani al vestitului cor de cameră Cantilena. În anul 1993 înfiinţează corul Alla Breve, conducându-l cu succes şi în prezent. Din 2000 dirijează deasemenea Corul bărbătesc din Odorheiu Secuiesc, fondat în anul 1868.

Ultimele Stiri
abonare newsletter