Timp Liber

Se apropie sezonul de schi, la Cluj. Strat „sănătos” de zăpadă, în zona de munte – FOTO

Stațiunile de la munte, din județul Cluj, se bucură deja un strat generos de zăpadă, iar în mai multe domenii schiabile, a început deja pregătirea pârtiei.

Strat generos de zăpadă la Râșca. FOTO: Facebook/ Carmen Ioana Popa Strat generos de zăpadă la Râșca. FOTO: Facebook/ Carmen Ioana Popa

 

 


La Băișoara, administratorii pârtiei au pornit tunurile de zăpadă artificială și lucrează la amenajarea pârtiei de sănii. 

 


„Pârtii în curs de amenajare. Cu toții ne dorim să ne bucurăm de zăpadă pe pârtiile de la Buscat. În acest moment, stratul de zăpadă depus nu este suficient pentru a deschide pârtiile în siguranță și accesul este periculos. De aceea, am pus în funcțiune utilajele și lucrăm necontenit pentru a produce zăpadă. De asemenea, parcările nu sunt deszăpezite, și, implicit, sunt închise. Vă asigurăm că depunem toate eforturile pentru a deschide cât mai repede restaurantul și, cel puțin, pârtia pentru sănii. Vă ținem la curent!”, au transmis aceștia.

Și la Mărișel, administratorii pârtiei au anunțat că sezonul de schi se apropie cu pași repezi. În anii trecuți, pârtiile din zona de munte s-au deschis în minivacanța de 1 Decembrie.


A nins ca în povești în mai multe zone din județul Cluj. Zăpada s-a așternut în localitățile de la munte – Mărișel, Călățele, Măguri Răcătău, Beliș, Buscat, Râșca, dar și în localitatea Feleacu, stratul de zăpadă de pe dealul Feleacu fiind vizibil, duminică, și din Cluj-Napoca. 

Zăpadă la Mărișel. FOTO: Facebook/ Cristina Bianca Biris

În Transilvania, iarna și-a făcut prezența mai ales în zonele muntoase. La Bâlea Lac, stratul de zăpadă măsoară 43 de centimetri, potrivit Meteoplus. De asemenea, este zăpadă la Păltiniș, dar și la Predeal și Poiana Brașov.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

A venit iarna în România! Utilajele de deszăpezire, „în acțiune” în mai multe zone din țară

abonare newsletter