Timp Liber

Piloții au „desenat” inimi pe cer la Dezmir. VIDEO

Un spectaculos show aviatic a avut loc, sâmbătă dimineața, la Dezmir, Cluj. La spectacol au luat parte și cei de la Hawks of Romania. Piloții au desenat inimi pe cer!

Inimi desenate pe cer de piloți. Foto: Facebook Marius Rus Inimi desenate pe cer de piloți. Foto: Facebook Marius Rus

 

Un miting aviatic de anvergură a avut loc sâmbătă, 29 iulie, la Dezmir, cu ocazia împlinirii a 85 de ani de la înființarea Aeroclubului Traian Dârjan Cluj. 


Avioane în formație pentru acrobații de excepție. Foto: Raimonda Boian

Au fost invitați celebrii piloți de la Hawks of Romania, White Wings, Blue Wings, dar și piloții militari de la Luna, care au zburat cu elicoptere IAR 330 Puma.

Airshow Cluj-Napoca a început la ora 10:30, iar toată strada Planoarelor, de lângă pistă, a fost blocată.


Acrobații la înălțime. Foto: Raimonda Boian

Zeci de clujeni au luat parte la aceste demonstrații și s-au arătat încântați de acrobațiile piloților. Avioanele au zburat la o înălțime foarte joasă, spre încântarea celor prezenți, în special a copiilor.

Despre Aeroclubul Teritorial „Traian Dârjan” Cluj-Napoca

Aeroclubul Cluj, prin poziționarea sa, a fost dintotdeauna unul din aerocluburile cu cea mai bogată activitate de zbor. În momentul de față, în urma unei colaborări foarte bune cu Aeroclubul României, participă cu sportivi de performanță atât la competiții interne cât și internaționale unde a obținut rezultate foarte bune. Ca și activitate de zbor în decursul timpului s-a remarcat prin rezultate obținute și recorduri naționale efectuate la acea vreme.


În momentul de față aeroclubul Cluj este dotat cu planoare de performanță și antrenament, un avion remorcher PZL104 Wilga-35A, mosor nou, parașute de salt noi și cu o pistă de zbor înălțată care permite desfășurarea activității de zbor și după ploi abundente ceea ce înainte nu era posibil.

Public adunat la Dezmir pentru show-ul aviatic. Foto: Raimonda Boian

Aeroclubul Teritorial „Traian Dârjan” Cluj se află în localitatea Dezmir.


Inimi pe cer de la piloții României. Foto: Raimonda Boian

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

44 de pacienți critici, transportați de urgență la spitale de piloții Unităţii de Aviaţie Cluj-Napoca, în aprilie

Aeroportul Internațional Cluj, lăudat de principalii actori din aviație din Europa. „Cum a fost posibil? Care e secretul succesului?”

BOMBĂ de aviație de 100 kg neexplodată, găsită lângă drumul Sfântul Ioan! ISU Cluj: „E extrem de periculoasă” FOTO

Ultimele Stiri
abonare newsletter