Timp Liber

Ce ascunde Someșul? „Mica Deltă” a Floreștiului

„Suntem aproape siguri că la un moment dat, de-a lungul Someșului, pe jos sau cu bicicleta, vom ajunge la lac Florești!”, spun activiștii civici.

sursă foto Facebook Somesul nostru sursă foto Facebook Somesul nostru

 

Activiștii de mediu arată că în amonte de lacul Florești există o pădure de luncă în care mai multe canale la Someșul nostru traversează zona formând un habitat bogat în biodiversitate. 


„Aici cresc arbori și plante specifice zonelor umede, iar zonele inundabile temporar formează mici insule, oferind un mediu ideal pentru diverse specii de animale și păsări. Recent, am observat prezența castorului în această zonă, care poate fi văzut în mai multe locuri. Această zonă are asemănări cu canalele deltei și de aceea poate fi denumită Mica Deltă a Floreștiului”, spune Andrei Lazăr pe pagina de Facebook Someșul nostru.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Clujul, „invadat” de gunoaie pe Someș. Boc: „Vom pune un stăvilar până când oamenii învață să nu mai arunce mizerii în apă”

Sesizare colectivă pentru un Someș mai curat. „Ce rost au investiții de zeci de milioane de euro dacă râul e plin de gunoaie?”

Cum arată șantierul de pe malul Someșului? Imagini spectaculoase, surprinse cu drona. VIDEO

Ultimele Stiri
abonare newsletter