Timp Liber

Peste jumătate de milion de români și-au petrecut Revelionul la concerte publice

Peste jumătate de milion de români și-au petrecut Revelionul la concerte și petreceri organizate public. La evenimentele din Piața Unirii din Cluj-Napoca au participat mii de persoane.

Revelion 2023 în Piața Unirii din Cluj-Napoca / Foto: Municipiul Cluj-Napoca - Facebook Revelion 2023 în Piața Unirii din Cluj-Napoca / Foto: Municipiul Cluj-Napoca - Facebook

 


Peste 500.000 de persoane au luat parte la petrecerile publice şi concertele organizate în noaptea de Revelion, fără a fi înregistrate incidente grave, a anunţat, marţi, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne, Monica Dajbog.


 

„În aceste zile, efectivele MAI au avut în atenţie cu prioritate staţiunile turistice şi zonele în care au fost organizate evenimente cu public numeros. Aproximativ 500.000 de persoane au participat la manifestările publice organizate în noaptea de Revelion, acestea desfăşurându-se fără să fie înregistrate incidente extrem de grave”, a spus Monica Dajbog, într-o conferinţă de presă. În plus, au fost confiscate 153 de tone de articole pirotehnice, fiind întocmite peste 1.000 de dosare penale.


Doar la concertele din Piața Unirii din Cluj-Napoca, organizate de Revelion, ar fi participat peste 10.000 de persoane, potrivit declarațiilor făcute de primarul Emil Boc:

„În toată țara e multă lume pe stradă, să le transmitem un mesaj de la Cluj tuturor românilor oriunde s-ar afla ei, «La mulți ani, cu drag și sănătate» și să știe că îi așteptăm acasă în România și, de ce nu, la Cluj-Napoca. «La mulți ani, dragi clujeni». Vă rog să vă pregătiți paharele, șampania, și eu am pregătit o șampanie aici ca de la Formula 1 pentru clujeni de nota 10 să pregătim trecerea în 2023 ca după aceea să ne bucurăm de tot ce a fost mai frumos în 2022. Vă doresc tuturor un an mai bun și faceți un bine oriunde puteți pentru că atunci vom fi întotdeauna cei mai buni. Sunt peste 10.000 de clujeni, cred, în piața centrală a Clujului și asta arată faptul că clujenii știu și să se bucure, și să muncească, dar, mai ales în seara asta știu să se distreze. Mai multă gălăgie, cei care țin cu U Cluj să spună «U» Cluj. Mai multă gălăgie pentru Cluj-Napoca”, a spus edilul pe scena amplasată în Piața Unirii.

CITEȘTE ȘI:

Poluare intensă a aerului de Revelion, la Cluj! Artificiile au eliberat praf de pușcă și coloranți: „Avem depășiri îngrijorătoare”

Revelion incendiar la închisoare în Gherla! Iubitele deținuților au dus artificii și au pus manele la boxe, pe drum. VIDEO

Ultimele Stiri
abonare newsletter