monitorulcj.ro Menu

UBB, în continuare printre cele mai bune universități

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) este prezentă din nou în clasamentele internaționale reprezentative ale instituțiilor de învățământ superior, situându-se, alături de Universitatea din Bucureşti, în intervalul 801-1000 în clasamentul QS.

Aproximativ 500.000 de studenţi încep, astăzi, cursurile

Potrivit Ministerului Educaţiei Naţionale (MEN), luni, 2 octombrie, aproximativ 500.000 de studenţi încep noul al universitar, dintre aceşti, în jur de 368.000 sunt înscrişi la cursuri de licenţă atât în sistemul de stat, cât şi în cel privat.

Universităţile din Cluj-Napoca s-au aliat pentru salvarea “U” Cluj

La un pas de faliment, retrogradat în Liga a III-a, lipsit de jucători valoroşi, investitori care nu mai dau niciun semn, “U” Cluj ar putea dispărea de tot. Totuşi, salvarea clubului ar putea veni în urma asocierii a şase universităţi din Cluj cu Primăria Cluj-Napoca, deţinătoarea brandului.

Cât de profitabili sunt studenţii pentru universităţi?

Universităţilor prea puţin le pasă de integrarea absolvenţilor în câmpul muncii, mai importante fiind programele de doctorat de unde pot câştiga mai mulţi bani. Spre exemplu finanţarea pentru 10 studenţi este aproximativ egală cu finanţarea pentru 1 doctorand.